vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campioni la suporteri, codași la transferuri!

Dintre echipele angrenate în bătălia pentru play-off, oltenii au făcut până acum cele mai puține mutări

Pițurcă le-a lăsat conducătorilor juveților o listă cu 5 jucători, spunându-le că fără aceștia echipa are șanse de 10-20% să ia campionatul. CSU Craiova nu a fost cea mai activă echipă în perioada de mercato, din contră. Rotaru a fost selectiv și a luat un singur jucător de pe lista lui Piți: pe Dan Nistor, 31 de ani. Lotul a rămas în linii mari același. La capitolul plecări: Carlos Fortes, împrumutat prin Maroc, dar care nu avea drept de joc până pe la finalul lui martie, precum și Zaharic – care nu a confirmat și nu i s-a activat clauza. I s-a mai arătat ușa lui Raoul Baicu, junior dat gratis la Astra. Patronul încearcă să scape și de salariile lui Kelic, Ioniță, Qaka, jucători care nu au fost luați în cantonamentul din Antalya.

Iată cum s-au mișcat rivalele oltenilor în mercato de iarnă:

Policlinica Buna Vestire Craiova

CFR Cluj, liderul Ligii 1, l-a adus pe Alex Chipciu (30 ani), iar de pe taraba lui Negoiță și-a luat jucător eligibil pentru U21, Denis Ciobotariu (21 ani). Plecările însemnate: Culio, întors în Argentina și Alex Pașcanu, împrumutat la Voluntari.

Astra Giurgiu a fost echipa care a regretat cel mai tare că s-a intrat în pauza de iarnă, contabilizând 9 victorii în ultimele 10 meciuri. Patronul Neculaie i-a păstrat pe Budescu și Alibec și a adus doi jucători experimentați, cu care a ridicat trofee în trecut: atacantul Kehinde Fatai (29 ani) și Takayuki Seto (33 ani).

FCSB nu a excelat în privința achizițiilor. I-a adus pe Darius Olaru (21 ani) de la Mediaș și pe Miron (25 ani) de la Botoșani. Cea mai sonoră plecare e a lui Hora, la Mediaș.

Mediaș a făcut patru mutări până acum. Doi fundași: Mihai Butean (23 ani), împrumutat de la CFR Cluj, și colosul danez Thomas Juel – Nielsen (29 ani). În atac a fost adus Hora (31 ani) de la FCSB, iar o mutare surpriză e puștiul chilian Pedro Campon (19 ani), jucător de benzi. Ardelenii l-au pierdut pe Darius Olaru, cumpărat cu 600.000 euro de Becali.

Viitorul lui Hagi a reușit două repatrieri: Aurelian Chițu (28 ani) din Coreea de Sud și Cristi Ganea (27 ani), împrumutat de la Bilbao. L-a adus din Franța pe fundașul central Malcom Edjouma (23 ani), pe model Kevin Boli, și l-a luat liber de contract pe Cosmin Bîrnoi (22 ani), mijlocaș stânga. Principalele despărțiri: Lyes Houri, Eric, Steliano Filip, Valentin Cojocaru.

Botoșani a adus doi jucători: atacantul croat Marko Dugandzic (25 ani), rezervă la Osijek, și Alin Șeroni (32 ani) din liga a doua. Ultimul a venit pentru a acoperi plecarea lui Miron la FCSB. Cea mai importantă despărțire: Ongenda, vândut cu 500.000 euro la Chievo.

Politica