miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei aspecte pozitive și două negative după stagiul Craiovei lui Rotaru în Antalya!

Echipa lui Rotaru și Papură s-a întors în weekend în Bănie, după aproape trei săptămâni de cantonament în Turcia

Vești bune după stagiul de pregătire centralizat din Antalya. În primul rând, Corneliu Papură și-a conturat deja primul 11 cu care va ataca ultimele 4 meciuri din sezonul regulat. Acesta arată astfel: Pigliacelli – Martic, Acka, Cosic, Vătăjelu (Bancu, după ce va fi apt) – Mateiu, Cicâldău, Nistor – Mihăilă, Roman (Koljic, când va fi sută la sută), Ivan. Față de perioada precedentă, când Pițurcă și staff-ul său erau într-o eternă căutare a formulei de joc, de data aceasta, după cantonamentul din Turcia, în timp record, Papură a stabilit formula de joc. Notă: CSU a jucat cu un singur echipier U21, fiind de așteptat ca antrenorul oltenilor să opereze rapid o înlocuire junior / senior în meciurile oficiale pentru a putea folosi formula stas, pe care a pregătit-o în Antalya.

În al doilea rând, cei trei jucători accidentați: Elvir Koljic, Nicușor Bancu și Gardoș au început să se antreneze cu mingea, semn că recuperarea lor decurge bine. Este de așteptat ca în scurt timp cei trei să prindă minute în meciuri oficiale. Astfel, s-ar rezolva atât problema defensivă, una majoră în ultima vreme, dar și cea a eficacității în fața porții adverse.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În al treilea rând, fapt subliniat și de Papură, niciun jucător nu a suferit vreo accidentare majoră în timpul cantonamentului: „Este important că am terminat fără jucători accidentați, nu neapărat rezultatele au contat. Am avut ca obiectiv o pregătire cât mai bună din punct de vedere fizic, tehnic, tactic și suntem în regulă. Sunt mulțumit cum a decurs cantonamentul. În marea parte a lui ne-am pregătit bine, serios și trebuie să fim gata pentru începerea campionatului”.

La capitolul minus, antrenorul s-a arătat nemulțumit de evoluția juniorilor luați în Antalya: „Am dat şanse și tinerilor să vedem la ce potenţial sunt şi pe care ne putem baza. Mai este mult de lucru în ceea ce priveşte ascensiunea lor, să poată ridica la un nivel bun şi chiar să ajute în prima ligă. Mulţi dintre ei încă nu sunt gata pentru un nivel mai ridicat”.

Chiar dacă rezultatele din jocurile test nu contează, evoluția jucătorilor în multe momente a lăsat de dorit și multe semne de întrebare. Oltenii au părut mai degrabă sparing-parteneri pentru grupările poloneze cu care s-au confruntat, în vreme ce ultimul adversar ales, Karvina, penultimul loc din Cehia, a părut unul mai degrabă de a doua jumătate a diviziei B din România.

Amicalele CSU în Antalya:

Craiova – Eintracht Braunschweig    2-0 (Mihăilă, Nistor)

Craiova –  Aarau  0-1

Craiova –  Pogon Szeczyn        1-3 (Cicâldău, pen.)

Craiova –  Zaglebie Lubin        0-3

Craiova – Karvina          3-1 (Ivan 2, Roman)

Politica