Olt: Cererea de strămutare a dosarului ”Caracal” va fi judecată la CA Craiova

Olt: Cererea de strămutare a dosarului ”Caracal” va fi judecată la CA Craiova

Cererea de strămutare a dosarului „Caracal”, depusă de avocatul familiei Alexandrei Măceşanu, se va judeca la Curtea de Apel Craiova, în luna februarie, potrivit reprezentanţilor Tribunalului Olt.

Termenul pentru cererea de strămutare a dosarului de la Tribunalul Olt, instanţa unde a fost trimis rechizitoriul în vederea judecării pe fond a cauzei, este fixat pentru data de 18 februarie, la Curtea de Apel Craiova, scrie Agerpres.

Pe 23 februarie, avocatul familiei Alexandrei Măceşanu a depus la Tribunalul Olt, o solicitare de strămutare a dosarului „Caracal”, precum şi o cerere referitoare la mai multe excepţii ce ar urma să fie discutate în camera preliminară.

Mama Alexandrei şi-a exprimat neîncrederea şi a cerut „să se afle adevărul”, susţinând din nou că fiica ei ar fi fost traficată peste hotare şi nu ar fi decedată.

„Noi ne aşteptăm să se facă dreptate (…), să se afle adevărul. (…) Nu mai avem încredere în nimeni, prin ce a trecut copilul nostru şi de câte ori putea fi salvat, cum să mai ai încredere? (…) Am spus dintotdeauna şi susţin cu tărie că Alexandra este dusă peste hotare, este traficată, Alexandra nicidecum nu este moartă”, a spus Todoriţa Măceşanu.

Pe 15 ianuarie a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul întocmit de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din „cazul Caracal”, Gheorghe Dincă şi Ştefan Risipiţeanu.

Dincă este acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal şi a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat şi profanarea de cadavre. Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol.

Tribunalul Olt este şi instanţa care ar urma să judece pe fond dosarul cauzei.