marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Liberalul Popescu își pune oamenii în funcțiile cheie din județ, după bunul său plac

Cel care acum taie și spânzură în județul Mehedinți este deputatul PNL, Virgil Popescu, ajuns pe cai mari la București, Ministrul Economiei în Guvernul Orban.

Văzându-se pe cai mari, el hotărăște acum cine vine și cine pleacă de la șefia deconcentratelor din județ. Așa, că treptat, treptat, clientela PSD este înlocuită cu clientela PNL, cu oamenii lui Virgil Popescu. Secretarul general al PNL Mehediniți, Dumitru Mărculescu, a fost numit președinte-director al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Mehedinți. Anterior, acesta a deținut funcția de director comercial în cadrul S.C. SECOM S.A., societatea de apă și canal a municipiului Drobeta Turnu Severin.

De profesie jurist, Dumitru Mărculescu a deținut, pe rând, funcțiile de jurist în cadrul companiei Hidroserv, dar și de director în cadrul aceleiași companii. Recent, Dumitru Mărculescu a fost numit și președintele Consiliului de Supraveghere din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Până la data numirii lui Dumitru Mărculescu în funcția de președinte-director al Casei Județene a Asigurărilor de Sănătate Mehedinți, această funcție a fost ocupată de Ionuț Lățea. Acesta din urmă a ocupat acest post în perioada 15.06.2017-20.01.2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alți liberali mehedințeni au fost unși în funcții mari de conducere în instituțiile publice din județ în locul clientelei PSD-ului. Dintre aceștia amintim că la Inspectoratul Școlar Mehedinți inspector școlar general este acum liberala Dana Trancotă, la Direcția Sanitar Veterinară Mehedinți este doctorul Valentin Marițoiu și exemplele ar putea continua. De precizat este că în unele instituții publice șefii vechi s-au îmbolnăvit subit, ca să mai amâne schimbarea lor din funcție cu reprezentanții liberalilor.

Politica