vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A încercat să dea şpagă pentru a-şi scăpa băiatul de dosar

Un bărbat de 64 ani, din judeţul Dolj, este cercetat penal, sub control judiciar, după ce a încercat să dea şpagă unui poliţist pentru a-şi scăpa fiul, prins băut la volan, de consecinţele legii. Bărbatul a fost prins în flagrant în timp ce oferea 1.000 de lei şpagă, din cei 3.000 lei promişi poliţistului.

Potrivit ofiţerilor anticorupţie, duminică, în jurul orei 00,30, echipajul de poliţie rutieră format dintr-un ofiţer şi doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Dolj – Serviciul Poliţiei Rutiere, fiind în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit în trafic, pe DN 6B, în comuna Goieşti, jud. Dolj, un bărbat care conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Şoferul a fost dus la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, dar a refuzat recoltarea probelor biologice. Tatăl lui a ajuns ulterior la spital şi a promis ofiţerului de poliţie suma de 3.000 de lei şi bunuri constând în produse de origine animală pentru a nu constata infracţiunea săvârşită de fiul său. Poliţistul a refuzat însă şpaga.
“Ulterior, la sediul I.P.J. Dolj, unde conducătorul auto a fost condus în vederea întocmirii actelor de constatare a infracţiunii, tatăl acestuia a reiterat oferta şi a oferit poliţistului suma de 1.000 de lei, din cei 3.000 lei promişi. Şi de această dată poliţistul a refuzat categoric şi a anunţat şeful ierarhic, precum şi D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, continuând să întocmească actele de constatare a infracţiunii.
Ca urmare a sesizării, tatăl conducătorului auto a fost prins în flagrant imediat după ce a dat suma de 1.000 de lei ofiţerului de poliţie. În cauză, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj a emis ordonanţă de reţinere a inculpatului pe o perioadă de 24 de ore în vederea continuării cercetărilor pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită iar, ulterior, a fost prezentat Tribunalului Dolj care a dispus cercetarea sub control judiciar”, se arată într-un comunicat de presă al DGA.

Politica