joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România e pregătită să acorde asistenţă Turciei în cazul cutremurului care a făcut peste 1000 de victime

Echipele române sunt pregătite să intervină în Turcia, dacă va exista o solicitare în acest sens, potrivit șefului DSU, Raed Arafat.

„Nu cred că va dura mai mult decât a durat data trecută. Timpul de la alertare până la plecare este de regulă de 12 ore, dar vom fi pregătiți să plecăm mult mai repede dacă va fi cazul. Depinde dacă se va decide și dacă se va trimite o alarmă prin Mecanismul Protecției civile europene. Din primele informații nu există această intenție”, a spus Raed Arafat, într-o intervenţie telefonică la Digi24.

Un cutremur cu magnitudinea 6,5 s-a produs vineri în estul Turciei. 20 de persoane au murit, după ce mai multe clădiri s-au prăbușit, a anunțat ministrul de Interne Suleyman Soylu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Multe clădiri s-au prăbuşit, iar oamenii care au fugit cât au putut de repede în stradă au fost avertizaţi să nu se întoarcă în locuinţe.

Pe tot parcursul nopţii s-au înregistrat 180 de replici.

Sute de echipe de salvatori au fost mobilizate spre provincia lovită de cutremur, care este situată la peste 500 de kilometri de Ankara. Ei aduc şi paturi şi corturi pentru sinistraţii care au petrecut noaptea în frig.  

Seismul s-a produs în districtul Sivrice, din provincia Elazig, în jurul orelor locale 20:55, potrivit agenţiei guvernamentale pentru situaţii de urgenţă din Turcia.

Cel puțin 19 oameni au murit și peste 900 au fost răniți.

foto: captură fcebook

Politica