Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gripa ia avânt! Peste 240 cazuri de gripă confirmate la nivel naţional de la începutul sezonului

Publicat

pe

Peste 81.000 de infecţii respiratorii acute se înregistrează la nivel naţional, în creştere faţă de săptămâna trecută. De la începutul sezonului, au fost confirmate la nivel naţional peste 240 de cazuri de gripă, scrie Mediafax.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în săptămâna 13 – 19 ianuarie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de peste 81.646, cu 30% mai puţine faţă de aceeaşi săptămână a sezonului precedent, dar cu peste 11% mai mare faţă de săptămâna anterioară.

La nivel naţional, au fost raportate 1.389 de cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele în săptămâna similară din anul trecut.

De asemenea, au fost raportate 19 cazuri de infecţii respiratorii acute severe.

De la începutul sezonului 2019-2020 au fost înregistrate trei decese confirmate cu virus gripal, în condiţiile în care, în perioada similară din sezonul trecut, muriseră 34 de oameni.

De la începutul sezonului au fost confirmate 243 cazuri de gripă, majoritatea în Argeş, Bucureşti şi Constanţa.

Până la data de 19 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.447.831 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Continue Reading