sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

USR o susține pe Alina Gorghiu la șefia Senatului

Deputatul USR Cristina Prună a declarat, miercuri, că USR nu exclude să propună un candidat din partea partidului pentru șefia Senatului. De asemenea, ea a mai zis că o altă variantă ar fi ca Alina Gorghiu să fie susținută, din nou, de USR, potrivit Mediafax.

„Nu excludem nici lucrul acesta (să venim cu propunere proprie de candidat pentru șefia Senatului – n.r). Chiar astăzi avem o ședință de Birou Național și cu siguranță vom discuta și acest aspect”, a spus deputatul USR Cristina Prună, miercuri, întrebată dacă USR va propune un candidat pentru șefia Senatului.

Întrebată dacă USR ar susține-o pe Alina Gorghiu, din partea PNL, ca președinte al Senatului, Cristina Prună a spus că și data trecută când a candidat, USR a sprijinit-o.

Policlinica Buna Vestire Craiova


„Trebuie să ne consultăm. Data trecută când Alina Gorghiu a candidat (la șefia Senatului – n.r), a beneficiat de susținerea USR. Evident că de data aceasta, va trebui să trecem prin același fir de consultări și să susținem persoana care s-ar potrivi cel mai bine acestui rol”, a completat ea.
Despre decizia CCR de a declara nelegală alegerea lui Teodor Meleșcanu ca președinte al Senatului, Prună a zis că el „nu trebuia să mai facă parte din viața publică a ultimilor 30 de ani, pentru că are rădăcini vechi în fostul sistem comunist”.

Judecătorii Curții Constituționale au decis, miercuri, că Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal în funcția de președinte al Senatului.

Meleșcanu a fost ales pe 10 septembrie 2019, la propunerea PSD, președinte al Senatului.

Politica