vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Chinta royala, visul frumos al fiecărui jucător de poker

Pokerul este un joc cu reguli de bază destul de simple, însă substratul este cel care atrage atât de mulți jucători. Mai ales în mediul online. Pentru a fi competitiv, un individ trebuie să știe puțină matematică, psihologie și să aibă și un strop de noroc. O combinație dintre mai multe mulți factori care lasă destul loc de interpretare. În schimb, un lucru care rămâne stabil în poker este tăria mâinilor.

Chinta royală este cea mai puternică mână din poker, ceea ce înseamnă că jucătorul care beneficiază de ea nu va avea niciodată emoții la un showdown. Dar asta nu înseamnă că o mână așa puternică nu poate să ducă la confruntări spectaculoase. Evident, contra unei formații de cărți de aproape același calibru. Un astfel de duel memorabil s-a produs la World Series of Poker Main Event 2008, unde Motoyuki Mabuchi s-a pus all-în cu un careu de ași, însă a părăsit competiția după ce văzut stupefiat cum adversarul său, Justin Phillips, încasează toate fisele cu o chinta royala.

Asiaticul a părăsit sala cu grație și cu fruntea sus, însă nu toți jucătorii de poker sunt la fel de culmi atunci când sunt puși în fața unor asemenea situații. Probabil cel mai bun exemplu e Phil Hellmuth. Americanul de 55 de ani a câștigat 15 brățări WSOP și este jucătorul care deține cele mai multe astfel de distincții. Impresionant e și faptul că Hellmuth și-a construit acest palmares începând cu titlul WSOP Main Event din 1989, la doar 24 de ani. Însă pe cât de impresionante au fost și sunt rezultatele sale, pe atât de imprevizibile sunt ieșirile sale de la masa. De unde și porecla sa, “The Poker Brat”. La WSOP Main Event din 2008, Phil a pierdut o mână în fața românului Cristian Dragomir și n-a încetat din a-l face “idiot” pe adversarul său. A primit o penalizare de o mână, care ulterior a fost anulată de comisarul WSOP. Pokerul e și despre spectacolul de la masă, astfel că lui Phil Hellmuth i s-au permis multe de-a lungul vremii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Însă Hellmuth nu este singurul jucător din garda veche cu “gura mare”. Mike “The Mouth” Matusow și-a construit o reputație din a vorbi urât la masa de joc. În vârstă de 51 de ani, Matusow are și el patru brățări WSOP, dar și un trecut plin cu probleme personale. Cea mai bună prestație a sa la WSOP Main Event a fost în 2001, atunci când a ajuns la masa finală, dar a ieșit pe locul șase.

Dar pe lângă acești “băieți rai” de la mesele de poker, exista și jucători care sunt îndrăgiți de toată lumea. Probabil cel mai cunoscut nume este Phil Ivey, jucător cu 10 brățări WSOP în palmares. La 42 de ani, Ivey și-a construit o imagine de “robot” la masă de joc și este considerat unul dintre cei mai influenți oameni din acest domeniu din ultimele două decenii. Atunci când Ivey se implica într-o mână, nu denotă nicio emoție și este foarte greu de “citit” de către adversari, dacă nu chiar imposibil. Cu toate acestea, n-a urcat niciodată mai sus de locul șapte la un WSOP Main Event. Și cum numărul de participanți crește în fiecare an, devine tot mai puțin probabil ca Phil Ivey să reușească să-și aconteze acest titlu mult râvnit.

Desigur, la categoria persoanelor agreabile la masă de joc nu ai cum să-l excluzi pe Daniel Negreanu. Canadian de origine română, Negreanu are una dintre cele mai fascinante povești din poker. Asta deoarece acesta a renunțat la scoală și a eșuat de mai multe ori în tentativa sa de a deveni jucător profesionist de poker. Până la urmă și-a îndeplinit visul și mereu înviorează atmosfera la masă cu câte o glumă.

Odată cu ascendentul jucătorilor din online, evenimentele neplăcute de la mesele de joc live sunt tot mai rare. Asta deoarece partea psihologică a jocului s-a schimbat puțin. În prezent, nu prea se mai încearcă deslușirea adversarului prin a-l face să vorbească, ci este mai degrabă vorba despre comportamentul nonverbal și despre ce spun acțiunile sale de la masă.

Politica