Primarul mehedințean care vrea desființarea poliției locale revine în forță: „Eu nu plăteasc trândășia, ca să spunem așa, lenevenia!”

Primarul mehedințean care vrea desființarea poliției locale revine în forță: „Eu nu plăteasc trândășia, ca să spunem așa, lenevenia!”

Chiar dacă uneori pocește cuvintele când vorbește, chiar dacă are dosar penal în instanță sau alte păcate omenești, el este mai hotărât ca niciodată să meargă până la capăt în demersul său de desființare a poliției locale ce „toacă banii publici degeaba”. Primarul din Orșova, Marius Stoica, omul care a băgat frica în toți polițiștii locali din țară anunțând că este hotărât să desființeze poliția locală de la el din municipiu și că toți primarii din România pot face asta prin lege, vine cu noi precizări și argumente. El susține că articolul de lege care îi dă voie să desființeze structura de poliție locală este articolul 4, alineatul 1din Legea 155/2010, Legea Poliției Locale: „Poliţia locală se organizează şi funcţionează, prin hotărâre a autorităţii deliberative a administraţiei publice locale, ca un compartiment funcţional în cadrul aparatului de specialitate al primarului/primarului general sau ca instituţie publică de interes local, cu personalitate juridică” anunță public primarul Marius Stoica.

„Trândășia” și „lenevenia”, două „neologisme” de argumentare, marca Stoica

Edilul-șef a mai declarat că nu își permite să arunce bani cu sacul ca să plătească „trândășia” și „lenevenia” de la poliția locală. Cel mai probabil, primarul a vrut să spună că nu mai plătește trândăveala și lenevia căci „trândășia” și „lenevenia”, aceste „neologisme” marca Marius Stoica, nu sunt deocamdată în dicționarul Limbii Române. Iată argumentația completă a lui Marius Stoica – „Lenevenie”, primarul care a băgat în sperieți poliția locală din toată țara, nu numai din Orșova.

„Poliția Orșova este un serviciu în organigrama primarului, serviciu în cadrul aparatului de specialitate al primarului. Dacă primarul municipiului Orșova, în speță eu, subsemnatul, în urma unei analize pertinent făcute, constat că acest serviciu este nefuncțional și toacă o multitudine de bani din bugetul local, eu, printr-o hotărâre de Consiliu Local, consider că pot desființa acest serviciu. Da, este atributul meu, al primarului, să pot reorganiza acest serviciu, bineînțeles cu aprobarea Consiliului Local, după cum consider eu, da, îmi reorganizez aparatul de specialitate, după cum consider eu că e mai bine sau mai eficient. Actualul șef al Poliției Locale Orșova este de genul feminin, nu vreau să o jignesc pe această șefă dar nu am nimic personal împotriva ei ci doar împotriva activității pe care o face care este defectuoasă la momentul acesta. I-am dat nenumărate șanse, nu numai ei ci întregului serviciu de a se reabilita și de a avea o activitate cât se poate de eficientă dar am constatat cu părere de rău că activitatea Poliției Locale lasă mult de dorit. Toacă mulți bani și îi toacă degeaba. Eu nu îmi permit să arunc cu sacul bani, aș putea face foarte multe lucruri din banii aceștia. Nu plătesc trândășia, ca să spunem așa, lenevenia!”, a declarat primarul Orșovei, Marius Stoica – „Lenevenie”.