miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Președintele Consiliului Județean: Banii pentru Protecţia Socială, insuficienţi

Banii alocaţi de guvernul Orban pentru funcţionarea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi ajung doar pentru două luni, avertizează președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Situaţia este una foarte dificilă şi, din păcate, ne confruntăm cu o realitate cruntă, iar sumele alocate prin Legea Bugetului de Stat nr. 5/2020 vor pune pe butuci Protecţia Copilului din Mehedinţi”, atrage atenția președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

„Şi ca lucrurile să fie și mai dificile, guvernanţii au mai decis ca banii alocaţi prin Legea Bugetului să nu mai poată fi mutaţi dintr-un trimestru în altul, astfel că, până la o eventuală rectificare bugetară, ce nu poate fi mai devreme de luna iunie 2020, Consiliul Judeţean Mehedinţi va trebui să asigure atât salariile celor aproape 1.000 de oameni cât şi hrana beneficiarilor pentru ca aceştia să nu aibă de suferit din cauza lipsei banilor. Soluţiile, oricare ar fi ele, sunt imposibile atâta timp cât Direcţiei i s-au alocat doar 10.500.000 lei, adică a şaptea parte din bugetul solicitat (87.000.000 lei) necesar funcţionării la nivel minim a instituției. Am purtat discuţii atât cu directorul D.G.A.S.P.C. Mehedinţi cât şi cu şefii de centre şi am ajuns la concluzia că suntem în imposibilitatea de a acoperi diferenţa de bani de care Direcţia ar avea nevoie. Vom analiza serios situaţia şi vom încerca cu orice preţ să găsim o cale de mijloc astfel încât oamenii să nu sufere în faţa nepăsării Guvernului PNL”, a afirmat Georgescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica