Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Gorj. Primăria amenajeză o mega parcare pe malul Jiului

Publicat

pe

Primarul Marcel Romanescu a găsit o soluție pentru ca cei care dețin mai multe mașini, și nu au unde să le parcheze: vrea să amenajeze o mega parcare pe malul Jiului, lângă barajul dinspre Kaufland, pentru ca nemulțumiții să aibă de unde să-și aleagă locul potrivit pentru autoturismul deținut. Zona va fi disponibilă și celor care își fac cumpărăturile în Piața Centrală sau celor care dețin mașini nefuncționale.

Municipalitatea susține că a purtat discuții cu conducerea Hidroelectrica pentru a obține acordul de a folosi terenul respectiv, scrie igj.ro

În zona pe care vara pasc animalele v-a fi realizată o parcare. “Vrem să amenajăm o parcare foarte mare pe malul Jiului, imediat după baraj. Acolo e o suprafață de teren care aparține Hidroelectrica, și am discutat cu directorul, care ne-ar permite să amenajăm o parcare. Nu se poate construi nimic, s-ar preta pentru o parcare supraetajată dar nu ne permite legea. Vorbim de patru hectare de teren, și, după ce primim acordul, vor trece la treaba. Vrem să amenajăm acolo două parcări: una folosită permanent, cea de lângă pasajul de pe Jiu, cealaltă- o amenajare ușoară pentru mașinile abandonate din Târgu Jiu, ca cetățenii să poată să și le ducă undeva și ulterior să aibă soluția cea mai bună pentru ele”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

Marcel Romanescu consideră ideea sclipitoare având în vedere că sumele necesare investiției sunt minime.

„Trebuie să analizăm exact investiția, nu ne gândim la o asfaltare a zonei ci la o drenare și la amenajarea cu piatră spartă și criblură. Cred că putem găsi sumele necesare acestei investiții chiar în acest an. Lăsăm parcarea în regim gratuit pentru ca cei care dețin 2-3 -4 mașini și nu le folosesc pe toate, să meargă să le ducă acolo. Ne luăm toate măsurile pentru ca parcarea să fie supravegheată ca să nu apară probleme”, a mai declarat primarul.

Continue Reading