vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipa lui Rotaru clădește pe eșecuri în amicale drumul spre titlu!

Oltenii au adoptat o nouă filosofie: calea spre succes e pavată cu înfrângeri.

Victor Pițurcă a părăsit echipa, nemulțumit că patronatul nu achiziționează jucători pentru ca CSU să se bată la titlu. A renunțat și la clauza de reziliere, în schimbul recunoașterii de către Rotaru a faptului că nu-l sprijină, după cum reiese din comunicatul de despărțire postat de gruparea din Bănie: Clubul Universitatea Craiova şi antrenorul principal au hotărât de comun acord rezilierea contractului la cererea domnului Victor Piţurcă. Această cerere a fost fundamentată de domnia sa prin prisma faptului că dorinţa de a câştiga campionatul nu a fost susţinută de către club”.

Pe lângă Nistor, adus imediat după îndepărtarea lui Piți, ex-antrenorul oltenilor mai ceruse o pereche de fundași centrali și încă un vârf: Găman, Tamaș și Montini fiind principalele nume vehiculate. Oltenii nu au mai mutat în mercato, iar soldatul Papură a plecat în Antalya cu echipa, cu bastonul de mareșal în sacoșă, după cum spunea unul dintre co-președinți. Iar celălalt co-președinte, Sorin Cârțu, conducător de delegație pe tărâm turcesc, era încântat de pregătire și lot: În general, este un lot foarte bun, un lot competitiv. Din punctul meu de vedere, cu lotul Universităţii, pentru campionatul nostru, nu ar trebui să pierdem niciun meci, mai ales la ceea ce oferă fotbalul românesc”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Înfrângerile ca înfrângerile, dar fotbalul e zero!

La începutul pregătirilor, contra celor de la Eintracht Braunschweig, echipă din al treilea eșalon german, oltenii au obținut o victorie cu 2-0, goluri Mihăilă și Nistor. Au urmat însă înfrângeri pe bandă: 0-1 cu FC Aarau, echipă modestă din a doua divizie elvețiană și 1-3 cu Pogon, pe podiumul din Polonia. Golul consolării a fost dat de Cicâldău, din penalty. E un progres, măcar am marcat, comentau hâtrii pe rețelele sociale.

În mod cert, rezultatele din partidele de verificare nu pot fi considerate etalon. Pentru că în astfel de jocuri se caută soluții, se încearcă tot felul de scheme. Problema e că în cele două jocuri nu s-a remarcat mare lucru în evoluția jucătorilor. Oltenii continuă să aibă probleme în apărare, ca pe vremea lui Pițurcă, iar ofensiv nu stau deloc bine, Ivan și Roman fiind în multe momente în plus pe teren.

Măcar se conturează un 11 de start!

Despărțirea de Pițurcă a avut o serie de efecte. Unul dintre ele: reintegrarea celor trei jucători care nu erau pe placul fostului selecționer, anume Pigliacelli, jucător considerat „trădător” de Peluza Nord, galeria care dă identitatea clubului lui Rotaru, Martic și Mateiu. Mișcare anunțată de patronul clubului, prin scrisoarea de pe facebook: „Credem totodată că jucători precum Martic, Mirko sau Mateiu, jucători ce au evoluat mai puțin sau deloc în ultima perioadă, vor aduce un plus valoric echipei”.

Față de Pițurcă, ce părea mereu în căutări, Papură și compania tehnică au stabilit în linii mari prima garnitură a oltenilor:  Pigliacelli – Martic, Cosic, Acka, Măţel – Mateiu, Nistor, Cicâldău – Ivan, Roman, Mihăilă. Cu o serie de mențiuni: Bălașa e suspendat pentru meciul cu Mediaș și de aceea nu a fost utilizat în prima garnitură. Mățel e fundaș stânga de conjunctură, în condițiile în care Bancu și Vătăjelu sunt indisponibili. Formula încercată are un singur jucător U21, semn că din pepiniera în care Rotaru spune că investește de la 500.000 euro în sus pe sezon nu iese încă un alt fotbalist care să se ridice la nivelul primei echipei, devenind plauzibilă ideea unei schimbări rapide, în primele 10 minute: junior cu senior. În privința centrului ofensivei, conducătorii clubului oltean nu s-au grăbit cu un transfer de marcă, în așteptarea lui Koljic, care ar putea fi apt din februarie. Nu se știe însă pentru câte meciuri.

Politica