sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bogdan Licu spune că rechizitoriul în cazul „Caracal” este „exagerat de public”

Procurorul general interimar Bogdan Licu a spus, luni, referitor la mediatizarea dosarelor, că este de neconceput că rechizitoriul în cazul „Caracal” a ajuns în presă și că acesta este „exagerat de public”.

În același context, în care a vorbit despre scurgerea de informații din anchete, Licu a susținut că actul de sesizare a instanței în cazul „Colectiv” a dispărut din calculatorul procurorului, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia: „Rechizitoriul (în cazul „Caracal” – n. red.) este public, poate exagerat de public. Eu nu știu cum a ajuns acest rechizitoriu în mass-media, ceea ce este de neconceput. În cazul Colectiv, cu două săptămâni înainte ca acest caz să fie trimis în instanță, au apărut în presă fragmente din rechizitoriu, rechizitoriu dispărut din calculatorul procurorului de caz. M-am sesizat din oficiu și am dispus constituirea unui dosar penal care a fost închis, nu știu din ce considerente.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din păcate, avem colegi care cred că punându-se bine cu presa livrează documente. Această practică trebuie să înceteze”, a explicat Bogdan Licu, luni, la interviul susținut la Ministerul Justiției pentru funcția de prim-procuror adjunct al procurorului general.

Licu a mai spus că mediatizarea dosarului „Caracal” i-a depășit pe toți angajații Ministerului Public.

A fost o cauză complexă în care nu ar fi fost rău ca, de la bun început, legea să permită să implici, pe lângă procurorii DIICOT, procurori criminaliști. Legea nu permite în acest moment acest lucru și de aceea am formulat o propunere de modificare legislativă”, a adăugat actualul procuror general interimar.

Politica