miercuri, aprilie 17, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ANM. Vreme anormală, cu temperaturi de primăvară

Temperaturi peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extrecarpatice, până la mijlocul lunii februarie, dar şi chiciură, fulguieli şi polei anunţă meteorologii. Conform prognozei, până pe 17 februarie, vremea va fi neobişnuită în România.

Potrivit ANM, luni, 20 ianuarie, în ţară, în zonele joase de relief din vest, nord-vest şi centru, iar în prima parte a zilei şi în cele estice şi sud-estice nebulozitatea va fi în general persistentă, mai ales dimineaţa va fi ceaţă şi pe spaţii mici vor fi fulguieli sau burniţă, în timp ce în restul ţării cerul va fi variabil. Noaptea se va forma din nou ceaţă, cu caracter local, în special în regiunile intracarpatice. Pe arii restrânse vor fi depuneri îngheţate (chiciură, gheţuş sau polei). Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -12 şi -1 grad.

Marţi, vremea se va încălzi în zonele de deal şi munte precum şi în estul şi parţial în sudul ţării unde cerul va fi variabil, iar ceaţa se va semnala pe arii mai restrânse, în special noaptea. În celelalte regiuni va fi nebulozitate joasă şi ceaţă, cu o probabilitate mare persistente şi asociate cu chiciură. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, va sufla în general moderat în extremitatea de sud-vest, sud-est şi nord-est şi va fi slab în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între -3 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 şi 0 grade, mai scăzute în depresiunile intramontane, dar şi mai ridicate pe litoral.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Miercuri, în ţară, cerul va fi variabil ziua, însă, începând cu orele serii, nebulozitatea se va extinde treptat şi va cuprinde nordul, centrul şi estul ţării, unde se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formă de ninsoare. Vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde temporar, în partea a doua a intervalului va viscoli ninsoarea, iar local şi la cote mai reduse şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova, Dobrogea şi Oltenia. Valorile termice vor fi mai ridicate decât în mod caracteristic datei, cu maxime ce se vor situa în general între 1 şi 11 grade şi minime între -8 şi 2 grade. Dimineaţa, în zonele joase, pe arii restrânse va fi ceaţă.

Estimări meteorologice pentru intervalul 20.01.2020 – 17.02.2020

Săptămâna 20.01.2020 – 27.01.2020 Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa, în general, peste limitele specifice perioadei, îndeosebi în regiunile extrecarpatice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele extracrapatice. Excepţie este posibil să facă partea de nord a teritoriului, unde va exista o tendinţă spre excedent.

Săptămâna 27.01.2020 – 03.02.2020 Temperatura aerului va avea valori ce se vor situa peste limitele specifice perioadei, mai ales în regiunile sudice şi estice. Cantităţile de precipitaţii vor putea avea, în general, o tendinţă uşor excedentară în regiunile intracarpatice şi vor fi apropiate de normalul perioadei în restul teritoriului.

Săptămâna 03.02.2020 – 10.02.2020 Mediile valorilor termice se vor situa, în general, uşor peste limitele specifice perioadei. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, local cu o posibilă tendinţă uşor deficitară.

Săptămâna 10.02.2020 – 17.02.2020 Mediile valorilor termice vor fi apropiate de normalul săptămânii în zonele de munte şi se vor situa, în general, uşor peste limitele specifice perioadei în restul zonelor. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această perioadă vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru acest interval, cu o posibilă tendinţă uşor deficitară în regiunile sudice – sud-vestice.






Politica