Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vâlcea. Ambulanța cu terapie intensivă mobilă, nefuncțională din pricina lipsei de personal

Publicat

pe

O ambulanță nou nouță, cu terapie intensivă mobilă, zace de luni de zile în garajul de la ISU VÂlcea, fiind nefuncțională din pricina lipsei de… personal. Încă din luna aprilie 2019, această autosanitară ultraperformantă este trasă pe tușă, în loc să circule pe drumurile din Vâlcea și să ajute la salvarea de vieți omenești. De când această situație a ajuns în atenția opiniei publice, după tragicul accident de la Băile Govora, în urma căruia o fetiță a intrat în comă, autoritățile caută soluții. Deocamdată, pare că vina este pasată între ISU Vâlcea, Spitalul Județean, Ambulanța, Consiliul Județean Vâlcea și, cu voia dvs., Instituția prefectului, scrie voceavalcii.ro

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Vâlcea, ” Deși s-au organizat, până în prezent, de patru ori concursuri pentru ocuparea posturilor de medici în specialitatea medicină de urgență, aceste posturi nu s-au ocupat. Prin urmare, ambulanța de tip C1- terapie intensivă mobilă nu a putut funcționa.
Această problemă se va rezolva, însă numai după parcurgerea etapelor impuse de normele în vigoare, încadrarea de personal și alocarea bugetului de funcționare din partea Ministerului Sănătății. Imediat ce aceste condiții vor fi îndeplinite, Consiliul Județean Vâlcea va aproba, prin hotărâre, înființarea acestei linii de gardă”.

La sediul Instituției Prefectului județului Vâlcea a avut loc, miercuri, 15 ianuarie 2020, ora 12.00, o ședință de lucru a prefectului județului, Tiberiu Costea, cu reprezentanți ai Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Consiliului Județean Vâlcea în vederea operaționalizării ambulanței de tip C1 (cu terapie intensivă mobilă), aflată în dotarea SMURD Vâlcea.

În urma acestei întâlniri, la care au fost prezenți managerul Spitalului Județean Vâlcea, dr. Dan Ponoran, și șeful Unității de Primiri Urgențe din cadrul acestei instituții spitalicești județene, dr. Florin Nicolae, s-a stabilit ca fiecare dintre instituțiile implicate să facă toate demersurile necesare pentru ca această autosanitară performantă să poată fi pusă în funcțiune începând cu data de 28 februarie 2020.

Continue Reading