vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ponta spune „nu” oricărei colaborări cu PSD Dolj

Fostul premier al României, Victor Ponta, a declarat, joi, la Craiova că Pro România ar putea avea alianțe cu alte partide. El a spus însă că sub nici o formă nu va avea înțelegeri cu PSD Dolj.

Victor Ponta a venit la Craiova unde a avut o întâlnire cu reprezentanții din Oltenia ai Pro România, partid pe care îl conduce, pregătindu-se pentru alegerilor locale din acest an. El a afirmat că Eduard Ciceu, propus pentru funcția de primar al Craiovei, este primul candidat al Pro România anunțat.

„Vom avea candidații noștri la alegerile locale și nu întâmplător Edi Ciceu am vrut să fie lângă mine. Cred că este primul candidat pe care îl anunțăm, în mod oficial, într-un municipiu important și în care chiar e nevoie de niște schimbări radicale. S-au făcut schimbări dar nu s-au dus până la capăt. Nu exclud în acest moment anumite alianțe locale”, a afirmat Victor Ponta.

Policlinica Buna Vestire Craiova


Excepție face Doljul, unde Ponta nu vrea nici o alianță cu PSD.
„În Craiova, nu. Avem candidat tocmai pentru că nu am văzut nici o posibilitate (n.r. de alianță cu PSD). După cum știți foarte bine, în 2012 și în 2016 am susținut candidatul PSD și a și câștigat (n.r. funcția de primar al Craiovei). Cred că a contat contribuția mea. Faptul că la susținerea mea, de bună credință, am primit înjurături și nu am putut să fiu prezent nici măcar la inaugurarea stadionului la care cred că am avut contribuție, arată că oamenii aceia nu meritau. Nu am văzut să se întâmple lucrurile bune în Craiova pe care oamenii ar fi vrut să le vadă. Deci la Dolj și la Craiova, nu. Cu nașii lui Dragnea și cu cei care au susținut guvernul Orban și acum stau în PSD ca să îngroape PSD-ul nu am de ce să mă mai asociez și nici nu o voi face”, a afirmat Victor Ponta.

Întrebat de jurnaliști cum ar caracteriza candidatul PSD la Primăria Craiova, Ponta a întrebat cine este cel care va candida. I s-a răspuns „Olguța Vasilescu”, întrucât fostul primar al Craiovei a declarat, recent, că în proporție de 99% intenționează să candideze pentru un nou mandat.
Ponta a reacționat: „Păi și primarul actual ce este, domne? Eu îl cunosc pe domnul Genoiu. Părea un om serios. El pe ce loc e aici? Ține locul cald până se întoarce cineva?”


Victor Ponta a mai spus că orașul Craiova are potențialul de a se dezvolta, iar Eduard Ciceu este genul de candidat „prin care dai un mesaj”.
„Craiova nu trebuie să rămână nici în urma Clujului, nici a Timișoarei, Oradei sau altui oraș. Există un potențial foarte mare. Cu metode vechi nu o să poată să se dezvolte. (…) Pentru orașele mari strategia Pro România este foarte clară: venim să venim cu candidați care să însemne un viitor pentru acel oraș. Cred că e nevoie de ceva de viitor dacă vreți ca și Craiova să se dezvolte ca alte orașe din țară. Au dovedit alte orașe că se pot dezvolta indiferent de guvernare. Craiova a avut sprijinul guvernului și nu s-a dezvoltat. În 2012-2016 ce bani au vrut le-am dat. În afară de stadion nu știu ce altceva s-a făcut extraordinar”, a mai declarat președintele Pro România.
El este convins că Pro România va avea reprezentanți în toate consiliile locale și județene, în următorul mandat, și că va avea și primari, însă s-a ferit să spună câte procente din votul electoratului ar putea obține partidul său. 

Politica