joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bazin de înot pentru elevi, funcțional, la „Carol I”

După 20 ani, bazinul de înot de la Colegiul Național „Carol I” este funcțional. El a fost inaugurat, joi, de mai mulți copii, dar și de reprezentanții Primăriei Craiova.

„Dăm semnalul către profesori și părinți, să-i îndepărtăm pe copii de la tabletă, din telefoanele mobile și laptop-uri, să-i ducem spre zona de sport și sănătate. Vrem ca la un moment să ne îndreptăm spre sportul profesionist și să înființăm o secție de înot la Sport Club Municipal. Să nu uităm că acest colegiu a avut o secție sportivă de renume, de unde au ieșit foarte mulți campioni naționali”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Potrivit edilului-șef al Craiovei, bazinul este unul destinat strict elevilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Din discuțiile pe care le-am avut cu domnul director, el va fi destinat gratuit orelor de sport pe care le vor ține elevii Colegiului „Carol I”, dar după ce se va introduce în programa școlară, înțeleg că din anul școlar următor, septembrie anul acesta. În afara acestor ore de clasă se vor face cursuri de înot cu copii și elevi din toată Craiova, împreună cu profesori specializați și sub asistența medicilor. În această variantă se va plăti o sumă modică”, a afirmat primarul Craiovei.

La rândul său, directorul Colegiului Național „Carol I” a spus că elevii ar urma să aibă „o educație completă din toate punctele de vedere. Înotul va putea fi prins în programul de studii de anul viitor”.

Pentru reabilitarea bazinului și a clădirii, de la bugetul local, au fost alocate 2, 4 milioane lei. „Bazinul este unul foarte modern, semi-olimpic cu o lungime de 25 metri și o lățime de 9,6 metri, are 400 metri cubi de apă, o adâncime între 1,4 metri și 1,9 metri și are 5 culoare. Clădirea este dotată cu sistem automat de reciculare a apei, clorinare și de menținere a ei în parametri optimi. În mod automat se va face analiza apei pentru a nu fi nici un risc pentru copii. Totodată clădirea dispune de sisteme de încălzire și dezumidificare”, a mai explicat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Bazinul a fost construit în 1978, iar, până în urmă cu 20 ani, aici erau organizate ore de înot pentru elevi.    

Politica