sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Transfer ratat de olteni! „S-a înțeles cu noul club!”

Oltenii mai au două variante pentru a solidifica linia de fund.

Marea problemă a CSU Craiova în prima parte a sezonului a fost apărarea, în special axul central al acesteia. Aproape că nu a fost meci în care unul dintre fundași să nu o comită, fie că vorbim de Kelic, Tiago, Acka ori Bălașa. Toți au pe conștiință puncte pierdute în scurta eră Pițurcă. Cel mai scump a plătit Renato Kelic, care nu a mai făcut deplasarea cu echipa în cantonamentul din Antalya, agenții săi căutându-i deja echipă.

S-a speculat că gruparea olteană caută cu înfrigurare în acest mercato un fundaș central experimentat care să dea siguranță echipei. Primul nume vehiculat a fost cel al lui Gabi Tamaș, de la Astra Giurgiu, însă patronul Niculae a anunțat că nu va da drumul la niciun jucător pentru că vrea să atace titlul. Următorul pe listă ar fi fost Cristi Săpunaru, fostul internațional fiind liber de contract după ce a reziliat cu Denizlispor. Între timp și fostul rapidist și-a găsit echipă, site-ul kayseritempo.org anunțând ieri: „Kayserispor caută întăriri la mijlocul terenului şi în atac, dar a bifat un transfer în apărare. Clubul s-a înţeles cu Cristian Săpunaru, care şi-a reziliat contractul cu Denizlispor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Situație în care pentru olteni ar mai rămâne două variante pentru poziția de fundaș central: Marius Constantin, de la Mediaș, însă e greu de crezut că Edi Iordănescu îi va da drumul după toate șicanele pe care le-a făcut în negocierile cu conducerea olteană, precum și Valerică Găman, care pretinde însă un salariu peste media echipei.

Pentru moment, Papură a găsit o soluție pentru a menține dubluri pe posturi la nivelul apărătorilor centrali. După ce Pițurcă l-a utilizat mai mereu la închidere, Papură l-a coborât pe Uros Cosic pe fundul terenului, unde a făcut pereche cu Bălașa.

Într-o scrisoare deschisă publicată pe facebook-ul clubului, Mihai Rotaru a anunțat că se va mai face un transfer: „Sperăm că în perioada următoare să se mai adauge cel puțin un nume familiei noastre”.

Aflat în cantonament cu echipa, președintele Sorin Cârțu pune presiune pe corpul tehnic, apreciind că lotul e ultra-competitiv: „Probabil vor mai veni jucători, dar în general lotul este competitiv. Cu ce avem la dispoziţie acum, nu ar trebui să pierdem niciun meci. Nu spun că trebuie să le câştigăm pe toate, dar nu ar trebui să pierdem niciun meci. Obiectivul nostru se ştie care este, anunţat de la începutul sezonului şi rămâne în continuare, atacăm cele două trofee, sperăm să şi reuşim”.

Politica