vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

65 de tineri mehedințeni vor la Jandarmerie

65 de tineri mehedințeni doresc să devină jandarmi, aceştia optând pentru Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani, informează reprezentanţii Jandarmeriei Mehedinţi.

Aceştia reamintesc, într-un comunicat de presă, că unitățile de învățământ care pregătesc viitorii subofițeri jandarmi au scos la concurs un număr de 360 de locuri la cele două școli de subofițeri (Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni – 170 locuri Jandarmeria Română – din care 5 locuri IGAv și 15 locuri S.I.E., respectiv Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi ,,Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – 190 locuri Jandarmeria Română – din care 5 locuri IGAv și 35 locuri S.I.E.)

La ambele unități de învățământ postliceal câte 3 locuri sunt pentru romi, respectiv câte două pentru minorități.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Probele eliminatorii, respectiv vizita medicală și probele de aptitudini fizice au loc până pe 17 ianuarie. Proba scrisă va avea loc în data de 19 ianuarie și constă într-un test grilă la limba română și o limbă străină (engleză sau franceză).

Rezultatele finale vor fi afișate în perioada 20-21 ianuarie, după susținerea probei scrise.

Perioada de școlarizare va fi în intervalul februarie-decembrie 2020.

Conform Ministerului Afacerilor Interne, la cele două școli postliceale de Jandarmerie s-au înscris aproximativ 2.200 de candidați, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile.

Politica