miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Eduard Ciceu, candidatul Pro România la Primăria Craiova

Salut, sunt Eduard Ciceu! Am 38 de ani, sunt tătic de băiețel de 3 ani și conduc o agenție de publicitate, pe care am pus-o pe picioare, alături de prieteni dragi, acum mai bine de 10 ani. Clienţii agenţiei sunt fonduri de investiţii, companii multinaţionale, organizaţii umanitare (Unicef – este cel mai vechi client al meu). Sunt specializat în marketing de retail şi real estate şi branding.

Pasiunea pentru advertising e cea care m-a adus din Craiova în București, acum 16 ani. M-am născut, am crescut și am studiat în Craiova, hotărât să-mi urmez pasiunea pentru design. Oportunitățile în industria creativă erau însă prea puține în Craiova (ce-i drept, situația nu s-a schimbat prea mult), așa că am lăsat în urmă orașul natal și am dat piept cu Capitala.

Au fost 16 ani plini de provocări și schimbări, în care am învățat că determinarea și pasiunea merg mână în mână cu dorul de orașul în care ai crescut, de părinți, de prietenii cu care ai crescut, care te susțin de la distanță, pentru că vor ca ție să îți fie mai bine.

Și eu sunt ca și ei. Și eu îmi doresc ca băiatului meu să-i fie mai bine. De aceea, am hotărât să dau speranța pe acțiune concretă, să fac ceva pentru viitorul lui în această țară.

Sunt pasionat de tot ce înseamnă design. Iubesc arhitectura, arta și design-ul de produs. Cred că România a avut o deficiență enormă la aceste capitole, motiv pentru care am sluțit fără milă orașe care astăzi au cartiere „dormitor” și își merită eticheta de monstruozități arhitecturale. Cred că ne-am lăsat conduși de oameni fără pasiune, fără viziune și bun simț. Acești oameni ne-au betonat parcurile și spatiile verzi, ca să facă loc mașinilor.

E vina lor, dar e și vina noastră. Pentru că am tăcut, pentru că am acceptat să fim îngropați în gunoaie, să respirăm aer ajuns la cote alarmante de poluare. Să ne pierdem un sfert din viață în mașini și, cel mai grav, să ne detestăm între noi.

Am acceptat să fim antagonizați și dezbinați de lupta pentru rezultate electorale. Bătrâni contra tineri, săraci contra bogați, angajați în privat contra angajați la stat etc. Și e timpul să nu mai acceptăm. Ca să nu ne mai facem vinovați, ca să avem cu adevărat un viitor, trebuie să ne oprim din a ne mai urî. Trebuie să învățăm să apreciem lucrurile pe cât de frumoase, pe atât de eficiente. Trebuie să înțelegem că libertatea noastră individuală nu trebuie să o încalce pe cea a celor din jurul nostru.

Conceptul care mă definește ca om este “echilibru”. Cred că, pentru a performa ca națiune, trebuie să înțelegem că e nevoie și de stânga și de dreapta. Pentru că, atunci când vorbim de familie, prieteni, școala, stradă, economie, parc și spital, trebuie să ne întâlnim în punctul de echilibru dat de viziune, bun simț și responsabilitate.

Eduard CICEU

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica