miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cinci bărbați, prinși în flagrant la vânătoare de mistreți

Cinci bărbați au fost prinși în flagrant în timp ce executau o partidă de vânătoare, pe fondul de vânătoare 42 Turburea, gestionat de Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS). Potrivit reprezentanților poliției, este vorba despre indivizi cu vârste cuprinse între 39 şi 56 de ani, vânători şi posesori legali de arme de vânătoare.

Cei cinci sunt cercetaţi de poliţişti pentru braconaj şi nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce executau o partidă de vânătoare şi ar fi împuşcat un mistreţ şi un şacal, scrie Agerpres.

„Organizatorul partidei de vânătoare a prezentat autorizaţia de vânătoare colectivă emisă de AJVPS Gorj la data de 7 ianuarie, pe fondul 42 Turburea, situat pe raza comuna Turburea, pentru recoltarea a unui mistreţ şi a două vulpi, în perioada 8 – 9 ianuarie, în care erau menţionaţi ca participanţi vânătorii identificaţi. Documentul nu avea valabilitate pentru ziua executării partidei de vânătoare, respectiv data de 10 ianuarie. În cauză s-a procedat la ridicarea speciilor de vânat împuşcate (mistreţ şi şacal) şi transportarea la DSVSA Gorj, pentru efectuarea examenului anatomo-patologic”, a spus Victor Ţuhaşu. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oamenii legii au ridicat cinci arme de vânătoare şi muniţia aferentă, acestea fiind identificate asupra participanţilor la vânătoare. În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi uzul de armă letală fără drept.

Politica