vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bogdan Burcea a fost votat noul selecționer al naționalei de handbal feminin

Bogdan Burcea a fost votat noul selecționer al naționalei feminine, în urma unui vot exprimat de membrii Comisiei Tehnice – Subcomisia de senioare, în cadrul ședinței de la București.

Bogdan Burcea a primit 10 voturi din cele 14 exprimate. Pe lângă tenicianul Craiovei, au mai fost propuși Ovidiu Mihăilă și Horațiu Pașca, iar fiecare a primit câte 2 voturi. Propunerea Comisiei Tehnice va fi supusă aprobării în Consiliul de Administrație.

Se pare că varianta propusă acum este ca antrenorul care a câștigat Cupa EHF în 2018 să poarte ecuson B, iar alături, pe banca tehnică, să aibă un antrenor care deține licența sau care este cursant în această perioadă, scrie prosport.ro. Burcea are încredere în lotul României, chiar dacă rezultatele tricolorelor nu au fost cele mai bune, în ultima perioadă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sper să ducem România la Olimpiadă şi la Europene. Eu cred că avem şanse să ne calificăm. În primul rând vom avea parte de o Cristina Neagu în formă excepţională. Celelalte fete trebuie motivate şi selecţionate atent, nu trebuie să luăm handbaliste care joacă dur şi primesc eliminări, trebuie să avem jucătoare tehnice, care joacă rapid, fiindcă turneul final este în Muntenegru. Sunt jucătoare care au performat şi care nu au lipsit de la naţională. Vom întâlni cea mai slabă echipă a Muntenegrului din ultimii 15 ani, cel puţin la linia de 9 metri, şi cea mai slabă echipă a Norvegiei din ultimii 25 de ani”,a declarat Burcea în urmă cu o săptămână.

Tot antrenorul Craiovei îl critica pe fostul selecționer al României atât pentru jocul naţionalei la Campionatul Mondial cât şi pentru favorurile primite de la preşedintele federaţiei.

„Ar trebui România să-l dea în judecată pentru pata ruşinoasă pentru handbalul românesc de la ultimul turneu. Niciodată în istorie nu am fost tăvăliţi de Japonia, nu am mai fost bătuţi la 15-17 goluri.Ne-a adus în lumea a treia! Ar trebui noi să-l dăm în judecată! A lipsit de la meciul decisiv cu Suedia, care putea să ne aducă în primele 8, vedeţi ce au spus jucătoarele, că el s-a dus la plimbare! Nu a fost prezent, a condus Costică! Păi ai voie?Bine că a plecat, dar atenţie, decizia nu i-a aparţinut şi nici nu a fost iniţiată de preşedinte. La un atac al meu, personal, el a spus: Domnilor, dacă voi consideraţi aşa, eu plec! Şi eu am zis să votăm, au fost 7 contra 4. Ryde, 20 de ani de acum înainte, merge în vacanţă pe banii echipei naţionale!”,  a precizat Burcea.

Politica