vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Șumudică se autopropune în Bănie!

Antrenorul lui Gaziantep s-a certat cu bașkanii și ar veni la Craiova. Îi dă lui Rotaru toate detaliile mutării.

Plecarea lui Victor Pițurcă a lăsat un gol adânc, în special în sufletele fanilor care-l considerau singurul capabil să aducă titlul în Bănie, după o pauză de aproape trei decenii. Mihai Rotaru a căutat să-l acopere prin aducerea lui Edi Iordănescu, antrenorul lui Gaz Metan Mediaș a tergiversat mutarea, iar apoi a anunțat pe facebook că rămâne la ardeleni, cel puțin până în vară.

După negocierile eșuate cu Iordănescu jr., patronul oltenilor s-a oprit din căutări, anunțându-și angajații cu crampoane că vor fi conduși de Corneliu Papură, antrenorul cu care echipa a început sezonul. Decizia patronului nu e deloc pe placul ultrașilor, care-i ceruseră categoric: „Îl somăm pe Mihai Rotaru să numească un antrenor demn de Universitatea Craiova și să înceteze să se joace de-a gigi becali cu marionetele și sifoanele Corneliu Papură și Cornel Blejan, pentru că la Craiova nu merge”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Deja în conflict cu galeria, după cazul Pigliacelli, se înțelege că prin menținerea actualului corp tehnic, Rotaru ar spori nemulțumirea fanilor. Patronului i s-a deschis o portiță să-i împace pe suporteri și să își pună și antrenor de top la cârma echipei. Un pic cam costisitoare însă: 175.000 euro! Marius Șumudică a dezvăluit într-un interviu acordat Gsp că se află în conflict cu șefii de la Gaziantep și că ar accepta o ofertă de la Craiova. Singurul impediment: clauza de reziliere cu turcii!

Șumudică a spus: „Craiova e un oraș frumos, care arde pentru fotbal. Un oraș care atrage, care oferă stabilitate. Am înțeles că au un patron care plătește salariile, un lux în România la ora actuală. E un om dispus să facă performanță. Dacă s-ar ajunge la varianta Șumudică, eu zic că s-ar rupe stadionul. Cred că toate meciurile din play-off s-ar disputa cu casa închisă. Există o clauză de 175.000 de euro, plătibilă ori de mine, ori de ei. Să vedem ce se va întâmpla. (…) Păi când au dat pe Nistor 300.000 sau 400.000… Ce, nu pot să dea și pe Șumudică 175.000? Dacă îl vrei pe Șumudică, bagi mâna în buzunar și plătești”.

Șumudică a precizat și cum au decurs negocierile: „Avem un prieten comun, eu și Mihai Rotaru, care m-a sunat, am vorbit. Este un apropiat de-al meu, am discutat, dar nu am ajuns la vreun acord”. Motivul? Suma respectivă este 175.000 de euro. Eu sunt sub contract, trebuie să fiu profesionist, nu pot să vă spun că aș vrea să merg la Craiova, astea se întorc împotriva mea. Presa din Turcia preia tot ce zic, așa că nu pot spune așa ceva.

Practic, antrenorul care a făcut din Astra Giurgiu campioana României a aruncat mingea în terenul lui Rotaru, arătându-și disponibilitatea de a prelua gruparea olteană.

Politica