joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Oltencele au dus dorul sărbătorii din tribune și teren

Echipa de handbal feminin, SCM Craiova, le-a învins pe sportivele de la Rapid București la finalul acestui weekend, iar handbalistele din Bănie și-au amintit de cea mai frumoasă perioadă din istoria clubului. Când echipa antrenată de Bogdan Burcea era pe val în Cupa EHF, competiție pe care a și câștigat-o, oltencele umpleau tribunele Sălii Polivalente. De ceva vreme, odată cu rezultatele mai puțin bune, suporterii nu s-au mai înghesuit să le vadă pe fete. Acest lucru s-a schimabt duminică, atunci când bucureștenii au deplasat la Craiova o galerie numeroasă, iar fanii formației conduse din teren de Țicu și Zamfir s-au mobilizat.

În tribunele Sălii Polivalente, cele două galerii s-au duelat pe tot parcursul meciului, iar la final, rapidiștii au pornit un scandal monstru cu forțele de ordine. Handbalista Craiovei, Ana Maria Țicu a ținut să le mulțumească fanilor olteni pentru susținere și a menționat că îi era dor de o astfel de atmosferă.

„A trecut ceva timp de când nu am mai avut o astfel de atmosferă şi ne bucurăm că lumea a venit astăzi să ne susţină. Emoţii au fost pe tot parcursul meciului, dar acum suntem mulţumite de victorie şi de cele trei puncte. Ştiam că vor veni extrem de determinate, pentru că aveau nevoie de victorie. Suporterii ne împing de la spate meci de meci, ne ajută foarte mult şi le mulţumim că au fost şi astăzi alături de noi”, a spus Ana Maria Ţicu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Antrenorul Craiovei a salutat și el spectacolul din tribune și consideră că atât formația pe care o pregătește, cât și Rapidul au făcut publicitate handbalului românesc.

„Mă bucur că spectacolul din tribune a fost completat şi de noi, pe teren. S-au întâlnit două echipe cu obiective diferite, însă pot spune că Rapidul nu a fost mai prejos. Trebuie şă ţinem cont că am jucat cu două sportive care vin după accidentări, Savu şi Zamfir. Au stat mult în afara terenului de joc, însă au ajutat echipa şi le mulţumesc pentru asta. Felicit ambele galerii, nu doar suporterii care vin la fiecare meci şi ne încurajează. Atât noi, cât şi adversarii de astăzi am făcut publicitate handbalului românesc. Mă bucur pentru cele trei puncte şi aștept ca din următorul meci să producem un joc mult mai convingător, atât pe apărare, cât şi pe atac”, a declarat Bogdan Burcea, antrenorul Craiovei.

Rapidul s-a deplasat în Bănie și cu ultima achiziție: Florentina Craiu. Handbalista a fost transferată de clubul bucureștean direct de la campioana României, SCM Râmnicu Vâlcea. Florentina evoluează pe postul de pivot și are în palmares titlul mondial la junioare în 2014 și medalia de bronz la mondialul de tineret din 2016. Anul trecut a câștigat titlul național cu SCM Vâlcea.

„Am auzit multe lucruri frumoase legate de acest club și abia aștept să îmbrac tricoul vișiniu. Voi da totul pe teren astfel încât să ne atingem obiectivele și să aducem Rapidul acolo unde îi este locul”, a spus noua jucătoare a Rapidului imediat după instalare.

În momentul de față, Liga Florilor este dominată de cele două super-puteri ale handbalului românesc: SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București. Cele două formații sunt urmărite de Buzău, Bistrița și Baia Mare, în timp ce SCM Craiova se clasează pe poziția a noua. Rapidistele stau cel mai rău în campionat. Echipa din Capitală este ultima în Ligă, cu 3 puncte acumulate, la egalitate cu U Cluj, dar cu un golaveraj mai slab. Corona Brașov a fost exclusă din competiție, dar cu punctele pe care le acumulase până să intre în scandalul legat de dopaj, brașovencele s-ar fi clasat pe podium chiar și în acest moment.

Politica