joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Grădiniţă modernă, la Segarcea

Cei 60 de preşcolari din Segarcea au o grădiniţă nouă, imobilul în care se găseşte fiind reabilitat şi dotat în cadrul unei investiții cu valoarea de peste 3 milioane de lei, susținute financiar din bugetul local, după cum anunţă Consiliul Judeţean (CJ) Dolj.

Noul sediu al Grădiniței cu program prelungit nr. 3 din Segarcea a fost inaugurat luni, iar la eveniment au participat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, și vicepreședintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

„Putem spune că este un edificiu extraordinar pentru cei 60 de copii care vor veni aici, cu o dotare modernă și cred că rivalizează cu multe dintre grădinițele din Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am remarcat, totodată, apetența domnului primar Nicolae Tutunaru și a consiliului local pentru investițiile în sfera educației, a căror valoare cumulată se ridică la aproximativ 11 milioane de lei, adică aproape 2,3 milioane de euro, fiind cele mai mari investiții din ultimele patru decenii în acest domeniu, în Segarcea.

Mă bucur pentru faptul că, pe lângă inițiativele autorităților locale, ajung aici și alte proiecte, cum ar fi cel al realizării gazoductului Craiova – Segarcea – Băilești – Calafat, pentru care Consiliul Județean Dolj a făcut demersuri de cel puțin 10 ani și care acum prinde contur.

Îmi doresc ca această localitate să devină un oraș model, iar noi rămânem alături de comunitatea de aici, așa cum am procedat atunci când am reabilitat și modernizat drumul județean 561 Craiova – Segarcea – Cârna, dar și atunci când, din Master planul pentru apă și apă uzată, o sumă de 7,5 milioane de euro a fost direcționată către această zonă, pentru a realiza rețele de alimentare cu apă și de canalizare“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

La rândul său, vicepreședintele CJ Dolj Cosmin Vasile a afirmat: „Ne face plăcere să constatăm că avem în județul Dolj primari tineri, care confirmă și au realizări importante în beneficiul comunităților care le-au acordat încrederea lor. Este de admirat faptul că acest edificiu a fost reabilitat și dotat cu fonduri de la bugetul local, ceea ce demonstrează că autoritățile din Segarcea, în frunte cu primarul, au știut să chibzuiască banul public și să îl folosească în interesul oamenilor.

Contează foarte mult faptul că, în afară de infrastructura rutieră, primăria s-a orientat către un domeniu extrem de important: educația. Am găsit un oraș tânăr, care are viitor, un oraș care respiră, iar dezvoltarea sa va cunoaște o nouă etapă, odată cu introducerea conductei de gaze, ceea ce înseamnă confort sporit pentru cetățeni, dar și condiții mai bune pentru atragerea de investitori în zonă“.

Primarul orașului Segarcea, Nicolae Tutunaru, a precizat: „Este o investiție pe care am derulat-o cu fonduri locale, o investiție necesară, deoarece vechea clădire în care funcționa unitatea nu oferea condițiile necesare unui act educațional de calitate.

Vorbim despre un demers în valoare totală de peste 3 milioane de lei, care, alături de alte proiecte pe care le implementăm deja în acest domeniu, ne creează posibilitatea de a oferi copiilor din orașul nostru o infrastructură pentru învățământ foarte bine pusă la punct. În acest sens, avem în derulare încă două inițiative, de aproape 8 milioane de lei, susținute din fonduri europene. Aș vrea să mai menționez faptul că în Segarcea implementăm, cu finanțare de la bugetul de stat, în sumă de 11 milioane de euro, un proiect care vizează Spitalul Orășenesc, căruia i se adaugă investiții de peste 3,5 milioane de euro în infrastructura rutieră.“

Conform CJ Dolj, lucrările la obiectivul de investiții „Reabilitare clădiri și schimbare de destinație din birouri în grădiniță cu program prelungit și creșă“, în valoare de 3.070.012,47 lei, au vizat modernizarea unui imobil cu suprafața desfășurată de 774,8 metri pătrați, amenajarea unui loc de joacă și asigurarea dotărilor cu mobilier pentru grupele de grădiniță și creșă, pentru cabinetul medical și pentru sala de mese, precum și cu echipamente și aparatură pentru bucătărie și spălătorie.

Politica