Conecteaza-te cu noi

Actualitate

ANM: Temperaturile scad şi îşi fac apariţia precipitaţiile

Publicat

pe

iarna

După temperaturi de primăvară în luna ianuarie, iarna se întoarce.

Conform ANM, vremea se strică în următoarele zile, temperaturile scad şi îşi fac apariţia precipitaţiile. La munte sunt aşteptate ninsori.

În Oltenia,  în intervalul 13-17 ianuarie, media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 7 la 2 grade, fiind mai ridicată decât în mod normal îndeosebi în primele zile. În continuare, până la sfârşitul intervalului de prognoză, media regională a temperaturilor maxime va fi apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie, oscilând între 2 şi 5 grade. Media temperaturilor minime se va situa între -4 şi -2 grade, mai scăzută, spre -6 grade, în intervalul 24-26 ianuarie. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă în prima săptămână, apoi în unele zile vor fi posibile precipitaţii în general slabe.

La munte, în intervalul 13-16 ianuarie, media temperaturilor maxime va fi în creştere de la 1 la 4 grade, fiiind mai ridicată decât în mod normal în această perioadă din an. În intervalul 17-20 ianuarie, această medie va marca o scădere, spre -2 grade, iar ulterior, până pe 26 ianuarie se va menţine apropiată de valorile obişnuite pentru a doua parte a lunii ianuarie (-4…-2 grade). Temperaturile minime se vor situa, în medie, între -6 şi -2 grade, în prima săptămână şi între -12 şi -8 grade, în cea de-a doua săptămână. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi redusă până pe 18 ianuarie, dar începînd cu data de 19 ianuarie, temporar vor fi precipitaţii în general slabe.

Continue Reading