vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Taxe mai mari pentru locurile de parcare

Parcările în municipiul Târgu Jiu sunt o problemă fără rezolvare. După mai multe speranțe eșuate cu taxatoare și proiecte implementate doar în vis, autoritatea publică a gândit o nouă variantă pentru a ușura străzile din oraș, în timpul programului de muncă.

Astfel că, autoritățile se gândesc serios să scumpească parcările pentru a-i convinge pe cetățeni să folosească mijlocul de transport în comun.

În centrul orașului, un loc de parcare va costa mult mai mult decât unul la periferie, scrie igj.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am două soluții pentru parcările din Târgu Jiu. Pe de o parte sper ca în maxim doi ani de zile să avem o centura funcțională, pe de alta să modernizăm rapid transportul public în comun. Doar așa mi-aș putea face un studiu de trafic cu date exacte. Mergem pe două direcție: oferire de condiții necesare cetățenilor de a folosi un transport rapid ,dar, pe de altă parte venim și cu măsurile coercitive. Am oferit soluții viabile,  dar vin și o taxare care să te pună să te gândești de două ori dacă vrei să vii cu mașina în zona zero a orașului. Vom avea o parcare diferențiată pe zonele orașului din momentul în care vom moderniza transportul public”, a declarat primarul.

La ora actuală în Târgu Jiu sunt  14 mii de locuri de parcare din care repartizate circa 12 mii.

Politica