marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Taxele și impozitele au crescut

Municipalitatea târgujiană anunță cetățenii că vor plăti taxe mai mari de anul acesta. Creșterea este una impusă, potrivit igj.ro

„Taxele și impozitele stabilite de autoritate publică locală sunt aceleași de anul trecut, însă, prin efectele legii, întotdeauna taxele și impozitele locale se indexează cu rata inflației stabilită de Parlament și de Guvernul României. Noi am păstrat aceleași taxe, însă, apare o creștere de 4,6% prin punerea în aflare efectele legii Finanțelor Publice”, a declarat primarul Marcel Romanescu.

La ghișeele Direcției de Taxe și Impozite Locale Târgu Jiu cetățenii au dat buluc din primele zile. Numai în prima zi s-au făcut peste 1000 de plăți. Încă din prima zi de muncă din 2020 am avut o zi plină. Mulți contribuabili s-au prezentat pentru a-și achita atât restanțele din 2019 cât și impozitele pe 2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am avut peste 1000 de chitanțe doar în prima zi lucrătoare din noul an. Eu zic că procentul de încasare va fi mai bun ca în anii trecuți. Lucrăm în fiecare zi la cele trei centre din oraș de la ora 08.00-18.00, 18.00 fiind ora pentru sediul central”, a declarat Mariana Budulan, director Direcția de Taxe și Impozite Târgu Jiu.

Politica