vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noile autobuze, predate RAT, fără discuţii

Consilierii locali au aprobat, miercuri, fără comentarii predarea către RAT Craiova a 25 de autobuze noi achiziţionate de la firma turcă BMC, printr-un contract încheiat de Primărie cu BERD pe 15 ani. Consilierii au aprobat şi ca RAT Craiova să plătească pentru aceste autobuze, anual, o redevenţă de peste 3 milioane lei către Primărie.

Aceste autobuze au fost înmatriculate pe 31 decembrie anul trecut şi vor ieşi în curând pe străzile Craiovei, urmând a fi introduse pe traseele 9 şi 25.

Ultimul lot de 13 autobuze, din cele 38 prevăzute în contractul cu turcii de la BMC, au ajuns şi ele în Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“Celelalte 13 au ajuns în noaptea de luni spre marţi în Craiova şi urmează să fie înmatriculate.

Nu am vrut să aşteptăm după formalităţile de la celelalte 13 pentru că atunci când or să fie gata or să intre pe traseu. Începem anul cu 38 autobuze noi”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.


El a mai adăugat: „Licitaţia cu cele 16 autobuze electrice a fost reluată ca urmare a faptului că un singur operator a fost înscris. Caietul de sarcini s-a urcat încă de marţi în Sistemul Electronic şi va urma şi aceasta să se deruleze. Pe 11 februarie este termenul limită de depunere a ofertelor pentru tramvaiele electrice. Singurul lucru care este puţin mai îndepărtat şi aşteptăm acum să se facă o rectificare la nivelul Ministerului Dezvoltării este cel cu cele 30 de autobuze electrice şi sperăm noi şi acelea să primească finanţare. În aceste condiţii, nu rămâne decât pachetul de 10 autobuze pe care RAT trebuie să le ahiziţioneze şi cred că vom avea un parc auto complet”.

Politica