joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autobuze noi în Craiova. RAT trebuie să dea 3 milioane lei pe an Primăriei

25 de noi autobuze, achiziţionate de Primăria Craiova din Turcia, printr-un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, ar urma să fie predate astăzi societăţii de transport public în comun. Pentru ele, RAT trebuie să dea Primăriei peste 3 milioane lei noi, anual. Primăria vrea să recupereze banii pe ele în 8 ani, creditul accesat de la BERD fiind însă pe 15 ani.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi supus astăzi votului consilierilor locali. Autobuzele au fost deja înmatriculate, conform managerului RAT Craiova, Sorin Manda. Acestea ar urma să circule pe traseele 9 şi 25.

Primăria Craiova a încheiat cu firma BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., corporaţie din Turcia, un contract privind achiziţia a aproximativ 35 de autobuze urbane noi, cu podea joasă, motor Diesel – Euro 6 – clasa C, standard de 12 m, împreună cu servicii de întreţinere şi echipament de diagnosticare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până acum au fost livrate 25 de autobuze, iar acestea ar urma să fie concesionate de Primăria Craiova către SC RAT SRL.

„În schimbul dreptului și obligaţiei de exploatare a bunurilor concesionate (…), operatorul are obligaţia să plătească autorităţii locale redevenţă calculată la valoarea de amortizare a bunurilor. Cele 25 autobuze cu valoare de inventar totală de 25.152.756 lei, în conformitate cu H.G.nr.2139/2004 cu modificările ulterioare, au fost clasificate de către comisia de recepţie ca făcând parte din grupa 2.3.2.1.3.1. şi având durata de funcţionare ce corespunde cu durata de amortizare la 8 ani. Astfel, valoarea cu care trebuie să se majoreze redevenţa anuală menţionată la art. 6.1 din contractul de delegare a gestiunii de transport este de 3.144.094.50 lei, reprezentând valoarea anuală de amortizare”, se arată într-un raport ce însoţeşte proiectul de hotărâre supus votului consilierilor locali.

Politica