vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Este oficial! Olanda nu se mai numește Olanda

Începând de la 1 ianuarie 2020, numele Olanda a încetat să mai existe, pentru a denumi țara cu capitala la Amstedam, scrie agenția de presă BGNES, citată de stirileprotv.ro

Potivit autorităților locale, schimbarea numelui îi va costa pe olandezi 200.000 de euro din buget.

Astfel, începând cu anul 2020, toate instituțiile publice, autoritățile locale, univestiațile, companiile private și instituțiile de presă vor folosi doar denumirea de Țarile de Jos (Netherlands) atunci când se vor referi la țara natală. Guvernul crede că, în acest fel, țara va scăpa de “eticheta” pusă de străini de țară a drogurilor și a prostituției, iar valul de turiști va fi redistribuit, în condițiile în care zona istorică a țării – Amstedram și Haga, nu mai poate face față fenomenului care a explodat în ultimii ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, și autoritățile din Amsterdam intenționează să elimine denumirea de Cartierul Roșu (zona cu bordeluri din capitală), pe care vor să o inlocuiască cu numele istoric De Wallen.

Oficial, și până în prezent țara vecină Belgiei se numea Netherlands (Țările de Jos), însă în rândul străinilor a fost dintotdeauna mai cunoscută sub numele de Olanda, care este doar o provincie a țării.

Olanda va folosi numele de Netherlands (Țările de Jos) și în campania de promovare a concursului european Eurovision, care se va desfășura la Rotterdam, în mai 2020, dar și la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Olanda de Nord și de Sud sunt două provincii din vestul Regatului Țărilor de Jos, regiune în care se află și Amsterdamul și Rotterdamul.

Între secolele 10 și 16, Olanda era o entitate unificată, condusă de conții de Holland. Din secolul 17, devine parte dominantă a ceea ce se numea atunci Republica Olanda. Regatul Netherlands – denumire care vine din olandezul Neder-landen (adică țările de jos) a apărut după înfrângerea lui Napoleon în Bătălia de la Waterloo, din 1815.

La începutul anului trecut, site-ul de promovare turistică Holland.com a decis să promoveze denumirea de Netherlands si să atragă atenția asupra țării ca întreg și nu doar asupra unei părți mai cunoscute, în care se regăsesc cele mai cunoscute orașe ale țării.

În 2018, peste 18 milioane de turiști au vizitat Olanda, iar autoritățile se așteaptă ca, până în 2030, numărul acestora să ajungă la 42 de milioane. Capitala Amsterdam este de departe cea mai vizitată, spre disperarea localnicilor și a autorităților, care au impus taxe și restricții semnificative în încercarea de a face față valului de turiști.

Politica