marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ajunul Crăciunului. Tradiții și obiceiuri de care trebuie să ții cont, dacă vrei să-ți meargă bine anul următor

24 decembrie este una dintre cele mai importante zile din an. În această zi, creștinii sărbătoresc Ajunul Crăciunului și trebui să țină cont de câteva tradiții și obiceiuri de la care nu este bine să se abată.

Ajunul Crăciunului nu este numai ultima zi în care gospodinele pregătesc bucatele pentru ziua de Crăciun, ci este, totodată, o zi cu o încărcătură emoțională extrem de puternic, scrie realitatea.net

Mai mult, încă din cele mai vechi timpuri se spune că toți creștinii trebuie să respecte câteva tradiții și obiceiuri de la care nu este bine să se abată nimeni, în Ajunul Crăciunului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tradiții și obiceiuri în Ajunul Crăciunului

Pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului, copiii merg la colindat și cântă, în special în mediul rural, „Bună dimineața, la Moș Ajun”. 

Tot în ziua de Ajun, gospodinele pregătesc ultimele bucate pentru masa de Crăciun, iar pentru a avea parte de noroc în anul ce vine, nu trebuie să mănânci în Ajunul Crăciunului, căci se spune că acest lucru aduce ghinion. 

În ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie este bine, de asemenea, să li se dea copiilor să mănânce bostan pentru a fi sănătoși tot anul și pentru a fi feriți de boli. 

Tot pe 24 decembrie, și fetele nemăritate trebuie să țină cont de un aspect important. Acestea trebuie să țină post negru, pentru a-și visa alesul. 

Politica