Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Grefierii din Vâlcea, protest împotriva eliminării pensiilor de serviciu

Publicat

pe

Grefierii din Vâlcea au blocat activitatea instanțelor, ieșind să protesteze împotriva eliminării pensiilor de serviciu. Astfel, arhivele și registraturile au fost închise, iar ședințele de judecată suspendate, grefierii alegând această oră pentru că în același timp au loc și activitățile Plenului Camerei Deputaților.

“Prin protestul de astăzi ne manifestăm poziția față de eliminarea pensiilor de serviciu. Abrogarea pensiei de serviciu, în cazul nostru, vine cu păstrarea incompatibilităților și interdicțiilor. Prin profesia noastră, acesta este singurul venit. Nu putem presta altă activitate care să ne suplimenteze veniturile, să aducem contribuții mai mari la sistemul de pensii, din cauza existenței sistemului de interdicții și incompatibilități. Prin urmare, noi, spre deosebire de majoritatea profesiilor, nu putem presta altă activitate care să ne întregească. Pe lângă asta, este încălcat sistemul predictibilității legii, pentru că în momentul în care am ales să intrăm în sistem, să fim grefieri, am ales în cunoștință de cauză, iar statul nu-și mai asumă contractul pe care noi l-am semnat în momentul în care ne-am angajat, în sensul în care să respecte ce ni s-a promis și opțiunea noastră de la momentul acesta. Efectele eliminării acestor pensii sunt catastrofale, pentru că tot sistemul nostru de contribuții nu este pus la punct, salariile noastre nu au fost niciodată aduse la zi, nu avem rectificative care ar fi trebuie să se facă… Și atunci sistemul nostru de contribuții este foarte mic” , susține Petre Caterina Pompilia, grefier în cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea.

Camera Deputaților are pe ordinea de zi a plenului de miercuri, 18 decembrie 2019, proiectul de lege al PNL care abrogă pensiile speciale pentru mai multe categorii, inclusiv parlamentari, magistrați și funcţionari publici cu statut special, excepție făcând militarii și polițiștii. Printre inițiatorii acestui proiect se numără și deputatul PNL Vâlcea, Cristian Buican.

Camera Deputaților este for decizional pe proiectul de lege.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a votat, marți, un raport favorabil de adoptare a acestei propuneri legislative, cu amendamente.

© 2022. Toate drepturile rezervate.