sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Odobleja” a pierdut. Elevii de la „Voltaire” nu vor fi daţi afară

Elevii de la „Voltaire” vor continua să înveţe în clădirea aflată în curtea liceului „Ştefan Odobleja”. Curtea de Apel Craiova a dat soluţia definitivă în scandalul dintre cele două unităţi de învăţământ, scandal în care, din păcate, au fost angrenaţi şi elevii.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, marţi, solicitarea profesorilor de la „Odobleja” de anulare a hotărârii consiliului local 282/2018 prin care liceul „Voltaire” a primit spaţiul cu pricina, decizia fiind definitivă.

Aceeaşi decizie o dăduse şi Tribunalul Dolj, dar dascălii de la „Odobleja” au făcut recurs, respins marţi de Curtea de Apel Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Prin decizia pronunţată astăzi de Curtea de Apel Craiova, în mod definitiv, a fost stabilită legalitatea HCL 282/2018, în sensul respectării condiţiilor şi criteriilor prevăzute de legea 215/2001. În concret, s-a apreciat că trebuie să aibă acces la educaţie atât elevii Liceului „Odobleja” cât şi cei ai Liceului „Voltaire”, iar modul concret de respectare a drepturilor şi de folosire a spaţiilor de învăţământ este atribuţia exclusivă a Consiliului Local Craiova, fiind o chestiune de oportunitate, de apreciere a acestei instituţii publice. Sperăm ca atât cadrele didactice cât şi liceenii să înţeleagă că o astfel de hotărâre trebuie respectată şi să se găsească acel echilibru necesar desfăşurării orelor în interesul tuturor tinerilor din Craiova. Comunicarea şi un minim de efort din partea părţilor implicate vor aduce un plus de valoare învăţământului craiovean şi vor limita pe cât posibil criticile nefondate”, a declarat, pentru Jurnalul Olteniei, avocatul Lucian Săuleanu, reprezentantul în instanţă al Liceului „Voltaire”.

Conflictul a debutat anul trecut. Detalii, în ediţia de miercuri a cotidianului regional „Jurnalul Olteniei”.

Politica