sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Biciclete şi triciclete inteligente, pe străzile Slatinei

Pe străzile din Slatina vor circula biciclete şi triciclete inteligente, acestea urmând a fi achiziţionate cu fonduri europene de Primărie, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Contractul de finanţare, cu o valoare de aproape 5 milioane lei, a fost semnat de primarul Emil Moţ.

Prin „Proiectul integrat de mobilitate durabilă (componentele biciclete și vehicule electrice)” se urmăreşte reducerea emisiilor GES datorate transportului urban şi promovarea mobilităţii urbane durabile prin crearea infrastructurii specifice pentru deplasările cu bicicleta (piste de biciclete), implementarea unui sistem alternativ de mobilitate urbană utilizând staţii automate de închiriere a bicicletelor în Municipiul Slatina, precum şi instalarea de staţii pentru încărcarea vehiculelor electrice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Concret, va fi implemenat un sistem de închiriere biciclete („bikesharing”) care va conţine urmatoarele elemente: terminale inteligente de închiriere a bicicletelor; 5 staţii inteligente de predare şi preluare a bicicletelor (str. Ecaterina Teodoroiu – staţie cu 22 posturi; str. Piaţa Gării – staţie cu 22 posturi; bd.-ul A.I. Cuza – staţie cu 28 posturi; str. Primăverii – staţie cu 22 posturi; str. Lipscani – staţie cu 28 posturi); achiziționarea de biciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 110 buc.; achiziționarea triciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 12 buc.; centru de operare cu sistem integrat software şi hardware de gestiune și comunicații: modul de comunicații pentru integrarea elementelor din teren; modul de management operaţional, mentenanţă şi service (situat în str. Drăgăneşti nr. 25); sistem de logistică şi distribuţie; staţii de depanare de urgenţă a bicicletelor.

De asemenea, va fi implementat un subsistem suport pentru vehiculele electrice, care va conţine următoarele elemente: instalarea staţiilor electrice de încărcare; un sistem de telegestiune: controlere ale staţiilor de încărcare, sistem de comunicaţii, un calculator şi software pentru managementul staţiilor de încărcare, informarea utilizatorilor şi conectarea cu alte sisteme.

Valoarea totală a proiectului este de 4.968.292,27 lei, din care suma solicitată este de 4.761.198,01 lei (1.040.835,52 euro).

Pe aceeaşi axă, municipiul Târgu Jiu a obţinut fonduri europene în valoare de aproape 22 milioane euro pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de transport public în comun. Vor fi achiziţionate 15 troleibuze şi vor fi amenajate 40 de staţii de aşteptare pentru călători.

Politica