joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

2020 – anul „de tăiat panglici”

Anul 2019 a fost unul bun pentru dezvoltarea Doljului, consideră preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa. Şeful administraţiei doljene a făcut, joi, la şedinţa Consiliului Judeţean (CJ) un scurt bilanţ al investiţiilor realizate în acest an.

2019 a fost un an special pentru tot ceea ce şi-a propus Consiliul Judeţean şi pentru ceea ce a realizat. Au fost semnate contractele de finanţare prin SUERD pentru două proiecte în valoare de 47,5 milioane euro. A fost semnat contractul de execuţie pentru drumul 652 A, o investiţie de 3,5 milioane euro. A fost semnat contractul de lucrări pentru modernizarea drumului 542, Consiliul Judeţean a reuşit să obţină, din domeniul public al statului, un teren de 7,3 hectare la Aeroportul Craiova. De asemenea, a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor de extindere a terminalelor de plecări şi sosiri ale Aeorportului Internaţional Craiova cu 6,4 milioane euro. A fost iniţiată licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări pentru drumul 552 Craiova-Cetate, să sperăm că cu aceşti 50 milioane euro vom putea să începem în primăvară execuţia acestui drum. A fost semnat contractul de finanţare prin intermediul POR de reabilitare a clădirii în care funcţionează clinicile de dermatologie şi oncologie, 3 milioane euro. A fost finalizată dotarea uneia dintre sălile clinicii de cardiologie cu 1,5 milioane euro. A fost semnat contractul pentru lucrările de amenajare a incintei spitalului judeţean de urgenţă, pe o zonă măsurând 40.000 metri pătraţi, de 2,4 milioane euro. A fost semnat contractul pentru lucrările de consolidare şi restaurare a Casei Dianu, 4,8 milioane euro”, a declarat Ion Prioteasa.

El a mai menţionat semnarea contractelor pentru reabilitarea culelor Cernăteşti şi Isvoranu, amenajarea platformelor pentru containere îngropate, ori deschiderea de noi servicii locale de evidenţă a persoanelor, Doljul menţinându-se pe primul loc pe ţară din acest punct de vedere, cu 52 de astfel de servicii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Săptămâna trecută am fost la Londra şi, împreună cu primarul Craiovei şi cu doamna director al Companiei de Apă, am semnat contractul cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare de 25 milioane euro pentru cofinanţarea proiectului de aducţiune a celui de-al doilea fir de apă de la Isvarna.

Anul 2019 a fost un an care a lăsat urme adânci în viaţa economică a judeţului Dolj pentru că dacă am mai pune la socoteală că în judeţ au intrat, pe PNDL circa 800 milioane lei, asta înseamnă că ceva s-a mişcat în judeţul Dolj şi, cu siguranţă, vom vedea poate mai mult în anul următor. Foarte multe dintre aceste lucrări au fost semnate, sunt demarate, iar anul viitor va fi unul de tăiat la panglici”, a mai adăugat Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

În şedinţă, consilierii judeţeni au votat, între altele, repartizarea sumei de 1.065.000 lei din fondul de rezervă al bugetului propriu judeţean pe 2019, pentru sprijinirea unor primării care au probleme cu plata salariilor, ori pe asistenţă socială.

Banii se duc către 11 localităţi: Amărăştii de Jos, Apele Vii, Bistreţ, Bucovăţ, Bulzeşti, Cernăteşti, Izvoare, Pleniţa, Predeşti, Robăneşti, Vîrtop.

Politica