vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Universitatea de stat din Târgu Jiu înființează un muzeu dedicat lui Brâncuși

Conducerea Universității „Constantin Brâncuși” a hotărât înființarea un mic muzeu dedicat marelui sculptor Constantin Brâncuși, scrie igj.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Universității, Iulian Țimpea, muzeul va fi deschis în luna februarie a anului viitor, într-un spațiu din incinta campusului universitar din zona Debarcader.

„Conducerea Universității „Constantin Brâncuși“ a decis să înființeze un muzeu universitar dedicat patronului spiritual al universității. Muzeul ar urma să fie deschis în luna februarie a anului 2020 într-un spațiu din Târgu Jiu care ne aparține“, a declarat acesta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Iulian Țimpea a mai spus că un colectiv de specialiști lucrează deja la amenajarea acestui muzeu și la documentația necesară: „Este vorba de un concept muzeistic nou, în ton cu ce se petrece în prezent în Europa apuseană. A fost constituit un colectiv de specialiști din mai multe instituții de învățământ, dar și din muzee, care lucrează  la amenajarea acestui muzeu și la toate documentele care țin de înființarea acestui nou spațiu cultural“.

Politica