joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Decizie FBI: oasele de la lizieră nu sunt ale Luizei

Rezultatele analizelor din laboratorul FBI ar indica în mod clar că oasele de la liziera din Caracal nu aparţin Luizei Melencu, scrie Adevărul.

Surse din cadrul anchetei au declarat că oasele găsite în această vară în liziera de la marginea oraşului Caracal, despre care Gheorghe Dincă a susţinut că i-ar aparţine fetei de 18 ani din Dioşti, judeţul Dolj, prima victimă a bărbatului, nu-i aparţin acesteia. Procurorii au solicitat ajutorul FBI pentru o analiză specifică ADN care nu este acreditată în România, după ce Institutul Naţional de Medicină Legală nu a putut determina ADN-ul fetei din cauza gradului avansat de deteriorare a materialului supus analizei.

Și mama Luizei Melencu a confirmat că rezultatele ar fi sosit. „M-a sunat şi pe mine avocatul, am aflat că oasele de la lizieră nu sunt ale Luizei. Eram sigură că aşa este, sufletul meu de mama îmi spune că Luiza trăieşte“, a declarat Luiza Melencu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, bunicul fetei a declarat, la rândul său, că de acum procurorii, care s-au făcut, astfel, de ruşine, trebuie să le ofere răspunsuri clare.

Rezultatele comunicate în septembrie de specialiştii din cadrul INML privind oasele găsite în liziera din pădurea Caracal, despre care Gheorghe Dincă susţine că ar fi ale Luizei Melencu, nu identificau un ADN. Experţii au constatat doar că oasele sunt ale unei fete cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani.

Potrivit raportului de expertiză rezultă faptul că, fragmentele osoase şi fragmentele dentare expertizate provin de la scheletul unei singure persoane de sex feminin la care se estimează vârsta biologică la momentul decesului de circa 15-19 ani.

Politica