joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Campania „Hoții îți invadează intimitatea”, lansată și în Gorj

Campania de prevenire a furturilor din locuințe “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA” a fost lansată de Poliția Română. Acțiunea are drept scop onștientizarea cetățenilor cu privire la rolul și importanța măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuințe.

La data de 11 decembrie a.c., ora 16:00, campania va debuta și în județul Gorj. În incinta Shopping City Târgu Jiu se va regăsi un punct de informare, organizat de Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IPJ Gorj.

În Gorj, polițiștii de prevenire gorjeni vor avea întâlniri cu grupuri ţintă, în cadrul cărora vor difuza spoturi audio și video tematice şi vor distribui materiale informative, totul pentru a preveni furturile din locuințe. Aceste activități se vor demara în perioada decembrie 2019 – februarie 2020.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În cadrul întâlnirilor cu cetățenii, polițiștii de prevenire gorjeni vor folosi patru perechi de ochelari VR. Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de Poliţia Română,  în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalităţi inedite şi de impact, informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate, scrie igj.ro.

Cetăţenii se vor putea transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Acest exercițiu vine ca o noutate în Campania “HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”.

Polițiștii de prevenire gorjeni recomandă fiecărui cetăţean în parte:

Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă;

Montează o încuietoare de calitate;

Montează un sistem de alarmă;

Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare.

Politica