Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Pensionarea anticipată a magistraților, amânată pentru încă doi ani

Publicat

pe

senat

Pensionarea anticipată a magistraților se amână pentru încă doi ani. Decizia a fost luată în unanimitate de comisia juridică din Senat.

CSM a comunicat că vrea amânarea pensionării anticipate doar pentru un an, dar amânarea s-a hotărât pentru doi ani, scrie digi24.ro

În prezent, pensionarea anticipată se poate cere după 25 de ani de activitate, iar potrivit modificărilor cerute, ar urma să fie luaţi în calcul 20 de ani de activitate.

Liberalii au depus, pe 31 octombrie, o propunere legislativă prin care să fie amânat termenul de intrare în vigoare a dispozițiilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor, până la începutul anului 2021.

„O normă care nu este oportună acum, așa cum a constatat și Comisia de la Veneția. Întreg sistemul judiciar ar fi dat peste cap”, anunţase deputatul PNL Alina Gorghiu, pe pagina de Facebook.

„Cerem Parlamentului să dezbată cu celeritate acest proiect legislativ. Dacă nu se va putea adopta prin procedură parlamentară normală, este posibil să angajăm răspunderea”, declara Ludovic Orban, după votul de învestire a guvernului său.

Senatorii jurişti au discutat marţi şi despre perioada de şcolarizare din INM, în sensul modificării de la doi la patru ani. O decizie a fost amânată pentru următoarea sesiune parlamentară din februarie.

Continue Reading