joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ofițerul de poliție din Slatina care a amenințat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Șercan a fost condamnat

Adrian Bărbulescu, fostul ofițer de poliție, originar din Slatina, care a recunoscut că a amenințat-o pe jurnalista de investigație Emilia Șercan, a fost condamnat la un an de închisoare cu amânarea executării.

Decizia aparține Tribunalului București și poate fi atacată la Curtea de Apel București, precizează olt-alert.ro.

Într-un proces separat sunt judecați fostul rector și fostul prolector ai Academiei de Poliție, acuzați că l-au instigat pe Bărbulescu să o amenințe pe jurnalistă pentru a înceta investigațiile cu privire la lucrări presupus plagiate ale unor angajați de la Academie. Cei doi neagă acuzațiile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Procurorii DNA susțin că, la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, inculpații Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail, rector, respectiv prorector al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, l-au determinat pe inculpatul Bărbulescu Gheorghe Adrian să transmită unei persoane, jurnalist de investigație – persoană vătămată, mesaje de amenințare (un mesaj tip text și cinci mesaje folosind aplicația Facebook Messenger), pentru a o constrânge să înceteze investigațiile jurnalistice care îl vizau pe rectorul Academiei de Poliție, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională.

Concomitent, cei doi instigatori i-au promis polițistului care a trimis efectiv mesajele de amenințare că îi vor asigura protecția pentru a nu fi tras la răspundere penală și, pe parcursul săvârșirii faptelor, chiar i-au adresat încurajări, mai susțin procurorii DNA.

Politica