vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți: Pensionarii șmecherași, reangajați la stat, precum Gîrlea sau Vintilă, își pierd privilegiile!

Mai mare rușinea, pensionarii ahtiați după bani publici, atârnați în funcții bine plătite la stat , vor primi un șut în fund și vor fi dați afară! Veste tristă pentru pensionarii piloși din Mehedinți care pe lângă pensiile de lux de la stat se îmbuibau și din salarii de lux tot de la stat. Guvernul Orban a decis că pensiile nu vor mai fi cumulate cu salariile din sectorul de stat. Cu alte cuvinte dacă un pensionar mai are vână în el și vrea să muncească poate merge fără probleme în sectorul privat nu și la stat. Sau poate alege între pensia de la stat și salariul de la stat , ambele nu se mai poate.

În Mehedinți, astfel de pensionari atârnători la stat care s-au înșurubat în funcții publice bine remunerate sunt mulți. Noi vă reamintim câteva exemple relevant de revoltătoare. Cazul Vintilă. Colonelul de pompieri pensionar Ion Vintilă, pensie de lux de circa 8000 de lei lunar , angajat pe bază de pile și relații de către prefectul Nicolae Drăghiea pe postul de director de cabinet la Prefectura Mehedinți cu un salariu lunar de peste 4000 de lei de la stat . Cazul Gîrlea. Comisarul șef de poliție pensionar Emanuel Gîrlea, pensie de lux de peste 6000 de lei lunar și totodată angajat director general al Poliției Locale Drobeta Turnu Severin din cadrul primăriei Drobeta Turnu Severin cu un salariu de peste 6000 de lei lunar, bani tot de la stat. La fel ca Gîrlea, alt polițist pensionar a fost angajat de primăria Drobeta Turnu Severin pe postul de administrator al cimitirului din municipiu. Ei bine astfel de pensionari privilegiați care își vor pierde privilegiile au ocupat prin pile și relații unele posturi în care în mod normal ar fi trebuit angajați oameni mult mai destoinici și fără un loc de muncă, căci la acest capitol județul Mehedinți este campion.

Dacă pot munci în continuare să meargă în privat, nu la stat

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, şi premierul Ludovic Orban au confirmat că Executivul va restrânge situaţiile actuale de cumul al pensiei cu salariul în sistemul bugetar.  

Trebuie să existe o justă măsură pentru cei care, deşi au vârsta de a putea lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează în sistemul public. Are legătură cu justeţea unei măsuri faţă de o situaţie dată în care o persoană, deşi în plină formă de muncă, după ce primeşte pensia se angajează tot într-o instituţie publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare” a opinat ministrul.   De altfel, un proiect de lege care prevede reglementarea cumulării pensiei cu salariul, propus de către doi deputaţi PNL în cursul lunii februarie anul curent, a fost adoptat tacit de Senat, fiind trimis spre dezbatere Camerei Deputaţilor, care este for decisiv.  

Propunerea legislativă are în vedere reglarea câştigurilor exagerate ale celor care, deşi au ieşit la pensie, pot cumula salariul cu pensia, aşa că ajung să câştige mult mai mult decât o persoană tânără, care activează pe piaţă muncii.     

În România trebuie să fie încurajată angajarea tinerilor (…) Prezentul proiect duce la o relocare a forţei de muncă din sectorul public către cel privat, ceea ce duce la stabilitatea forţei de muncă din sectorul privat şi diminuarea crizei forţei de muncă…”, se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de liberalii Florin Roman şi Romeo Nicoară.

  Potrivit studiului de impact efectuat de aceştia, aproximativ 100.000 de oameni sunt atât pensionari, cât şi angajaţi la stat.

Politica