marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Blocaj la CSM! Se reia votul pentru funcția de președinte

Plenul Consiliul Superior al Magistraturii nu a reuşit marţi, 10 decembrie, să aleagă conducerea CSM pe anul 2020. Astfel, propunerea de preşedinte, judecătoarea Nicoleta-Margareta Ţînţ, a înregistrat un scor de 9-9, cu un vot nul. Votul urmează să se reia.

În secția de judecători din CSM au fost anunțate două candidaturi pentru funcția de șef al CSM potrivit Liei Savonea: judecătoarea Nicoleta-Margareta Tint și Mihai Bălan de la Judecătoria Timișoara.

Nicoleta-Margareta Tint a fost prima care și-a prezentat proiectul de candidatura la funcția de președinte CSM.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La ședința în care CSM își alege noua conducere, adică președintele și vicepreședintele, a fost invitat și șeful statului, Klaus Iohannis, au declarat surse oficiale pentru HotNews.ro.

Membrii CSM sunt aleși pentru un mandat de şase ani, în timp ce preşedintele și vicepreşedintele, care fac parte din secţii diferite (judecători și procurori) sunt aleși pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit. Actualul vicepreședinte al CSM este procurorul Nicolae Solomon.

Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri, dintre care 9 judecători şi 5 procurori, aleşi în adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor, 2 reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi 3 membri de drept, respectiv preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei.

Politica