vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Una caldă și una rece pentru naționala de handbal feminin

Echipa națională de handbal feminin a României a reușit o calificare formidabilă în faza următoare a Campionatului Mondial din Japonia, după ce a învins Ungaria la limită. Totuși, nu a fost de ajuns pentru a le repune pe tricolore pe picioare. Forma româncelor a rămas oscilantă și a urmat o înfrângere în fața Rusiei, scor 18-27, chiar în grupele principale.

Prima repriză a partidei cu Rusia a fost una echilibrată, însă elevele lui Ryde au cedat în partea secundă, atunci când adversarele și-au impus jocul într-un mod categoric. Antrenorul României a pus o parte din vină pe seama arbitrajului.

„Au câştigat fără dubii, au avut mai multă energie. Cred că arbitrii au făcut diferenţa în repriza a doua, au fost mai multe situaţii în care nu s-au descurcat. Am avut şi eu jucătoare care nu s-au descurcat şi nu sunt mulţumit nici de cum le-am pregătit, dar când un joc se schimbă aşa cum s-a schimbat acum nu e deloc în regulă”, a spus Ryde la conferința de presă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Naționala Rusiei este condusă chiar de fostul selecționer al României, antrenor ce le-a lăsat pe tricolore într-un moment delicat. Tehnicianul le-a transmis româncelor numai gânduri bune, la finalul partidei.

„Sunt foarte fericit că sunt în grupele principale. E ceva ce mă face bucuros şi vă urez tot norocul şi ce vă trebuie pentru a reuşi. După prima repriză, am avut ceva probleme în atac. Ne-am dat seama că dacă menţinem nivelul în apărare, putem să mai avem răbdare în atac. Aceasta a fost soluţia, ne-am păstrat calmul, nu am pierdut controlul”, a spus Ambros Martin, la conferința de presă.

România trebuie să termine cel puțin pe poziția a patra în grupa principală pentru a lupta pentru locurile 7-8. Primele 7 echipe se califică la turneul preolimpic, care ne poate duce la Jocurile Olimpice.

Programul româncelor la Campionatul Mondial din Japonia:

Marţi, 13:30: România – Suedia

Miercuri, 11:00: România – Japonia

Semifinalele vor avea loc vineri, 13 decembrie, iar finala duminică, 15 decembrie. Locul 3 din fiecare din cele două grupe principale va juca meciul pentru locurile 5-6, iar echipele clasate pe locul 4 se vor înfrunta pentru poziţiile 7-8.

Foto: digisport.ro

Politica