Reaudieri în cazul Luizei Melencu! Mai multe persoane sunt chemate în faţa anchetatorilor

Reaudieri în cazul Luizei Melencu! Mai multe persoane sunt chemate în faţa anchetatorilor

Una dintre colegele Luizei, iubitul, mama şi bunicul tinerei care a dispărut în urmă cu 8 luni din Caracal merg luni, 9 decembrie, din nou în faţa anchetatorilor. La audieri va fi prezentă şi Carmen Obârşanu, avocata familiei Melencu, scrie Adevărul.

Astfel, Alina Toboşaru, una dintre prietenele şi colegele Luizei, va fi reaudiată pentru a treia oară. Ultima dată a fost chemată tot la sediul poliţiei doljene pe data de 16 octombrie. Tânăra a povestit atunci că procurorii i-au adresat nişte întrebări care păreau să aibă ca scop doar denigrarea Luizei. „„O oră şi jumătate m-au ţinut în birou. M-au întrebat de mai multe ori cum era Luiza, ce fel de haine purta, dacă avea prieten, dacă a avut mai mulţi iubiţi. De cele mai multe ori m-au întrebat ce fel de haine purta. Le-am spus că era o fată bună, că învăţa bine, că nu umbla prin baruri, nu fuma. Ei iar mă întrebau aceleaşi lucruri. Nu înţeleg de ce pun întrebarile astea. Ajută toate astea la găsirea prietenei mele”, a declarat Alina Toboşaru. Tânăra a povestit că prima dată a fost audiată în luna iulie, după dispariţia Luizei. „„Atunci m-au întrebat aceleaşi lucruri. Râzând, îmi spuneau că Luiza sigur a fugit cu un Făt Frumos. Mie îmi ziceau că sunt de etnie romă, de ce nu m-am măritat la 14 ani, aşa cum e obiceiul la noi. Le-am spus că nu-i nimic adevărat din ceea ce cred şi spun. M-am simţit umilită atunci”, a povestit tânara.

Și Alex Duţu, iubitul Luizei, cel pe care procurorii l-au citat în luna septembrie, abia după ce presa a semnalat că nu fusese audiat niciodată este chemat din nou de procurori.

„Copilul meu nu a fost niciodată audiat de procurori, deşi nu e normal. Dacă era un derbedeu, dacă punea pe cineva să o răpească? Procurorii erau obligaţi să verifice, dar n-au făcut-o. Asta demonstrează, zic eu, ce fel de anchetă s-a făcut în cazul Luizei. Fiul meu era în Italia când s-a întâmplat nenorocirea, a vorbit doar cu un poliţist din Radomir, îl tot întreba ce fel de fată e Luiza. Apoi, după ce a dispărut Alexandra, l-au sunat procurorii din Bucureşti. Au zis că-l sună, că vor să facă şi un video cu el, dar nu au mai dat niciun semn”, a declarat mama lui Alex la începutul lunii septembrie. Mama şi bunicul Luizei vor fi şi ei reaudiaţi de procurorii DIICOT. „Ne-au sunat să ne prezentăm la sediul Poliţiei din Craiova, nu ne-au spus de ce. Habar nu am dacă au apărut elemente noi, ce vor să ne mai întrebe. Aceleaşi poveşti, probabil”, a decalarat Monica Melencu, mama tinerei dispărute.

De asemenea, mama şi bunicul Luizei vor fi şi ei reaudiaţi de procurorii DIICOT.

Luiza Melencu, în vârstă de 18 ani, a dispărut pe data de 14 aprilie. Gheorghe Dincă a mărturisit că ar fi răpit-o şi ucis-o, apoi i-ar fi aruncat rămăşiţele într-o lizieră, la câţiva kilometri de Caracal. Până acum nu există o dovadă certă că spusele lui Dincă sunt adevărate. Fragmentele osoase indicate de Dincă au fost trimise în America pentru a fi analizate de specialiştii FBI. Rezultatul expertizei nu a ajuns încă în România.