joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Bătaie de joc într-o biserică veche din Târgu Jiu

O pictură dintr-o biserică din Târgu Jiu, veche de peste 200 de ani, a fost distrusă de o centrală termică. Se întâmplă la biserica Sfântul Nicolae care este monument istoric. Centrala acoperă jumătate din lucrare și a stârnit indignarea enoriașilor, potrivit Europa FM.

Sursa citată arată că Biserica Sfântul Nicolae din Târgu Jiu a fost ridicată în 1795, iar lucrările terminate 20 de ani mai târziu, pictura interioară fiind cea care a necesitat mai mult timp de lucru.

De atunci, picturile au fost restaurate cu bani de la buget, fiind vorba despre un monument istoric, mai arată sursa citată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De data aceasta, una dintre picturi, care aparţine ctitorilor bisericii, a fost distrusă de o centrală termică montată pentru ca enoriaşilor să nu le mai fie frig. Jumătate din pictură este acoperită de centrală. Acum, Direcția pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național din Gorj s-a sesizat, reprezentanţii instituţiei afirmând că nu au dat niciun aviz pentru centrală. Aşa că vor face o anchetă. Actualul preot al bisericii spune că aşa a găsit centrala montată şi că nu este vina sa.

Politica