joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Paul Stănescu vrea alegeri ca la Vatican, la congresul PSD din februarie 2020

Secretarul general interimar al PSD, senatorul Paul Stănescu, a declarat, joi, într-o conferință de presă la Slatina, că, în februarie 2020, el și-ar dori un altfel de congres al partidului, în care noua conducere să fie aleasă după formula în care sunt aleși papii la Vatican.
„Să ne strângem toți, să stăm de vorbă o zi, două, trei, șapte, iar când va ieși fumul alb să spunem: asta e conducerea”.

Paul Stănescu a spus că perioada pe care o traversează PSD este foarte grea, după multe frământări generate atât de Liviu Dragnea, cât și de Viorica Dăncilă și că momentul congresului va fi extrem de important pentru partid, pentru că va fi aleasă o conducere pe patru ani care va conta în ecuația jocului politic al țării, scrie olt-alert.ro

”Eu le-am spus colegilor mei că mi-aș dori ca pentru viitoarea conducere a PSD la nivel național să luăm exemplul Bisericii Catolice, deși eu sunt ortodox, să facem cum aleg ei pe papă: să ne strângem toți, să stăm de vorbă o zi, două, trei, șapte, iar când va ieși fumul alb să spunem: asta e conducerea. Pentru că de-a lungul timpului s-au întîmplat foarte multe lucruri, s-au făcut tot felul de cooperative, de grupulețe și cei care au avut numărul cel mai mare de adepți a reușit să impună conducerea partidului. Cred că a venit momentul în care trebuie să fim în primul rând foarte sinceri cu noi înșine, pentru că viitoarea conducere care va fi aleasă la acest congres ordinar va fi aleasă pe următorii patru ani și va conta foarte mult în ecuația jocului politic din această țară. Cred că este poate cel mai important moment pentru ca partid”, a declarat Paul Stănescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a reliefat că, în ce îl privește, este optimist că PSD își va reveni și că va ajunge să aibă din nou procentele pe care le-a avut la alegerile parlamentare din 2016.

„Sigur că am făcut multe lucruri bune, am făcut și greșeli, electoratul ne-a taxat, am plătit pentru ceea ce am greșit, și eu sper, ba chiar sunt chiar optimist că Partidul Social Democrat va putea să revină acolo unde a fost.

Sigur că e complicat după ce am avut 46% și după ce, acum, ca procent în toate studiile sociologice, suntem la jumătate, ceea ce înseamnă picaj, dar ușor, ușor, cu multă răbdare, cu toți colegii noștri, sunt convins că putem reporni acest partid.

Au fost discuții, să schimbăm sigla, să schimbăm culoarea, dar mare majoritate a colegilor nu a fost de acord cu acest lucru, pentru că nu te poți ascunde după așa ceva.

Va conta foarte mult calitatea umană, seriozitatea noastră și ceea ce vom reuși să facem în continuare pentru oameni. Acestea sunt lucrurile importante”, a precizat Paul Stănescu.

Politica