joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dincă îşi menţine declaraţia. Scandal cu avocatul Luizei

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu, din Dioşti, Dolj dispărute în aprilie şi despre care Gheorghe Dincă a mărturisit că a violat-o şi ucis-o, a adus acuzaţii grave procurorilor, la ieşirea de la o nouă audiere a suspectului, notează adevarul.ro, susţinând că Dincă l-ar fi ameninţat, fără ca procurorii să intervină, că dacă are fete acestea ar putea fi violate.

Gheroghe Dincă a fost audiat luni la sediul IGPR. Avocaţii familiei Melencu, Tonel Pop şi Carmen Obârşanu, au făcut însă declaraţii conform cărora cele întâmplate nu ar fi fost propriu-zis o audiere, ci bărbatul acuzat de crimă ar fi fost pus să semneze o hârtie conform căreia îşi menţine declaraţiile din 1 şi 7 noiembrie, scrie sursa citată. În plus, în biroul în care s-ar fi efectuat audierea, Gheorghe Dincă l-ar fi ameninţat pe Tonel Pop cu chemarea în instanţă, l-ar fi întrebat dacă are copii, dacă are fete, şi i-ar fi spus că acestea ar putea fi violate. Totul s-ar fi petrecut fără ca procurorii aflaţi de faţă, şi ale căror nume avocatul Tonel Pop le-a menţionat, să intervină, mai notează adevărul.ro.

L-au lăsat intenţionat, i-au făcut şi semn să se repeadă. Atunci a venit un poliţist, s-a interpus între mine şi Dincă, un domn Ciobanu, pentru că sărise la mine. Făceau semn că poate în continuare să facă. Adică acum, procurorii, ne sperie cu Dincă. Dincă ce-a spus? A mai spus că dacă avem copii, dacă am fete, e posibil să fie violate şi aşa mai departe. Înţelegeţi? Deci Dincă ne-a ameninţat în toate felurile, în toate modurile, vorbind de violuri, de copiii noştri, dacă avem fete şi tot, toată gama. După care a sărit la mine. A zis de fete, era mână-n mână, evident, cu procurorii, pentru că l-au lăsat, înţelegeţi?! L-au lăsat câteva minute în şir să ne ameninţe, să ne persifleze, să ne calomnieze, să ne facă în toate felurile posibile, de faţă cu procurorul Pătuleanu şi Todoran, care zâmbeau şi-l încurajau“, a declarat Pop într-o intervenţie în direct la Antena 3. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Colega sa, avocata Carmen Obârşanu, a afirmat: „Ne-a dat impresia că de fapt i se impune această recunoaştere. Nu ştia unde sunt, doar la general vorbea despre locul unde sunt corpurile fetelor, şi după aceea a venit procurorul Pătuleanu. Înainte de a se deschide camera, domnul Pătuleanu i-a făcut un semn lui Dincă, cu alte cuvinte – ştii declaraţia din 1 şi din 7, recunoaşte! –, Dincă – da, da, da – după care l-a pus să-şi dea jos şapca, şi, zice, «recunosc declaraţiile din 1 şi din 7». Nu ştiu ce scria, că nici nouă nu ne-a arătat declaraţiile, dar nici lui Dincă. «Eşti de acord cu ce am eu în mână? Semnează!», cam aşa. După ce noi am obiectat, şi am spus că ceea ce face procurorul Pătuleanu este ilegal, că nu respectă Codul de Procedură, nu poţi să ţii o hârtie în mână pe care scrie o reţetă de prăjituri şi să dai din gură să semnezi, «semnaţi şi voi, fraierilor care sunteţi aici de faţă!» şi am încheiat audierea, pentru că nimeni nu ştie ce scrie în acea hârtie, după aceea s-a închis camera, s-a ridicat Dincă de pe scaun, a trecut prin faţa lui Tonel, i-a zis lui Tonel că «te dau în judecată, că ai şi tu fete, să le violez», sau să fie violate, în sensul acesta, şobolan, i-a mai făcut un apelativ şi alte expresii indecente, a intervenit un poliţist, s-a pus între ei doi şi Dincă a fost scos afară şi lăsat să aştepte“. 

Cei doi avocaţi susţin că vor depune mai multe plângeri la adresa procurorilor de caz şi că vor semnala cele întâmplate atât ministrului Justiţiei, cât şi Consiliului Superior al Magistraturii, mai notează adevărul.ro.

Politica