sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Casa Muzeu Brâncuși de la Hobița ar putea fi transferată la Primăria Peștișani

Conducerea Primăriei Peștișani așteaptă să preia până la finalul acestui an Casa Muzeu „Constantin Brâncuși“ de la Hobița, care se află în prezent în administrarea Muzeului Județean de Istorie, scrie igj.ro

Cosmin Pigui, primarul localității Peștișani,  a spus că, după ce se va realiza transferul, se va demara un proiect pentru a pune în valoare cele două case: „Am preluat acea dărăpănătură, deoarece că așa este pe românește, pentru că abia acum a venit cadastru, dar aștept să primesc de la Consiliul Județean „Casa Muzeu Constantin Brâncuși“. Ca să punem în aplicare un proiect pentru valorificarea celor două case, acestea trebuie să se afle în patrimoniul Primăriei. Elementele originale să fie transpuse în curtea Casei Muzeu. Este clar că autoritatea locală este un mai bun manager decât autoritatea județeană pentru că suntem prezenți acolo în permanență. Domnul președinte Cosmin Popescu mi-a promis că această casă va fi transferată în patrimoniul Primăriei până la sfârșitul anului“.

Primarul Cosmin Pigui a precizat că  se va începe o expertizare a grinzilor din casa în care născut Brâncuși: „Am vorbit cu Iulian Cămui, singurul arhitect acreditat pe zona noastră pentru a face o cercetare asupra grinzilor originale. Trebuie să facem o declasificare a acelei case ca să putem interveni. Vom demara expertiza grinzilor până când o să preluăm Casa Muzeu“.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica